Σάββατο 5 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
Πανικός στου Μαξίμου

Νέος ρόλος για τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, μετά την εκλογή του Κ. Καραμανλή (του νεότερου) στην ηγεσία της ΝΔ. Αφού το Συγκρότημα Λαμπράκη ατύχησε να περάσει τη "γραμμή" του, κάποιος θα πρέπει να αντιμετωπίσει το νέο ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επιλέχτηκε ο κ. Λαλιώτης με μακρά θητεία σε παρόμοιες καταστάσεις. Το αστείο είναι ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δε διαφοροποιούνται στο παραμικρό στο σύνολο των μεγάλων προβλημάτων που απασχολούν τη χώρα. Οικονομικό, Εξωτερική Πολιτική, Ιδιωτικοποιήσεις, Ευρωπαϊκή Ενωση, ΝΑΤΟ, Μάαστριχτ, Παιδεία, Υγεία, Μεγάλα Εργα κτλ. Προς τι, λοιπόν, οι συσκέψεις, τα σχέδια κι ο πανικός; Μα, για την εξουσία κι ό,τι αυτή μπορεί να σημαίνει. Γιατί, άραγε, δε συγχωνεύονται σ' ένα σχήμα και να μας αφήσουν στην ησυχία μας; Ο εκλεκτός του "διευθυντή ορχήστρας" Ντ' Αλέμα το έκανε στη γειτονική Ιταλία. Εξάλλου είχε τη δυνατότητα να τους τα εξηγήσει από κοντά. Οσο για τα υπουργεία, ας τα παίρνουν εκ περιτροπής ή ας τα διπλασιάσουν, έτσι όλοι θα είναι ευχαριστημένοι. Εν αναμονή...

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ

Περιβαλλοντική εκπαίδευση

Την ίδια στιγμή που ο στρατάρχης Μάκης κι ο λοχίας Ανθόπουλος εκτοξεύουν απειλές για πειθαρχικές διώξεις και απολύσεις στους εκπαιδευτικούς, που αρνούνται να εργαστούν τα Σάββατα και πέρα από το ωράριό τους, περιβαλλοντικές ομάδες μαθητών - καθηγητών δημιουργούν μικρά "θαύματα". Αγνοώντας, φυσικά, τις απειλές και τα φιρμάνια ανθρώπων που μισούν, στην ουσία, την παιδεία και τα παιδιά. Και που βρέθηκαν σε υπουργικές θέσεις εντελώς συμπτωματικά (σ.σ. ας μη μας διαφεύγει ότι κάποιοι ήθελαν να τον ξεφορτωθούν από το υπουργείο Αμυνας) και ελέω εκλογικού συστήματος που το ζηλεύουν τριτοκοσμικοί δικτάτορες. Αλήθεια, γιατί όλοι αυτοί οι μεγαλοσχήμονες Ανθοπουλοκασωτάκηδες δεν τολμούν να επισκεφτούν - άνευ σωματοφυλάκων - κάποιο σχολικό συγκρότημα και να πάρουν από πρώτο χέρι την άποψη της εκπαιδευτικής κοινότητας για τα πρόσωπα και κυρίως τα έργα τους;

Νέος πρύτανης

Ο Θ. Λέκκας εκλέχτηκε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με την πρώτη ψηφοφορία, κερδίζοντας τις εκλογές από τον Χ. Κοκώση (δεύτερο) και τον Ν. Μάργαρη (τρίτο).

λ9

Μια αξιόλογη προσπάθεια

Από την Ορνιθολογική Εταιρεία, που, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, μέλη της, μαζί με δεκάδες παιδιά, έφτιαξαν χελιδονοφωλιές, βοηθώντας τα χαριτωμένα πουλιά να βρουν στέγη. Κι ο λόγος; Η έλλειψη χώματος από την πόλη. Που τα αναγκάζει να την εγκαταλείπουν. Τα ίδιο θα επαναληφτεί και στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Ο Παστέρ και η μάχη με τα μικρόβια

Δε φαίνονται με το γυμνό μάτι, ούτε με το μικροσκόπιο. Είναι ασύλληπτα μικρά κι απίστευτα δυνατά. Στα μικρόβια, στους γίγαντες του μικρόκοσμου, οφείλονται εκατοντάδες αρρώστιες που λύγιζαν από την αυγή της ανθρωπότητας τον κόσμο, αναφέρεται το βιβλίο αυτό από τις εκδόσεις ΣΠΟΥΔΗ. Σήμερα, χάρη στην επιμονή, το πείσμα και την ευφυία ενός καθηγητή της Φυσικής, μπορούμε και τα καταπολεμούμε. Δεν κινδυνεύουμε πια από το μολυσμένο γάλα και τις τροφές, χάρις στην παστερίωση. Αλήθεια, ξέρετε γιατί λέγεται έτσι αυτή η λέξη; Γιατί βαφτίστηκε με το όνομα του Λουί Παστέρ, του πρώτου επιστήμονα που κοίταξε βαθιά στον αχαρτογράφητο κόσμο των μικροβίων κι έσωσε με την εργασία του δισεκατομμύρια ζωές από τότε. Για όλα υπάρχει μια αρχή. Κι όλα ξεκίνησαν απ' αυτόν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα υγειονομικά μέτρα λόγω COVID-19 δεν εξαφάνισαν τις κοινές ιώσεις (2020-10-17 00:00:00.0)
«Ομαδικό παιχνίδι» παίζουν συχνά τα μικρόβια (2019-02-16 00:00:00.0)
Σχέση συμβίωσης (2012-08-19 00:00:00.0)
Εμβόλιο στους πιστούς σας φίλους (2000-05-21 00:00:00.0)
Φωτογραφική «Παρέλαση» (2000-03-15 00:00:00.0)
Πανικός (1997-01-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ