Σάββατο 5 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αρχισε τη στελέχωση του κόμματος ο νέος πρόεδρος

Μετά από κυοφορία αρκετών ημερών, ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής άρχισε χτες να ορίζει τα στελέχη που θα καταλάβουν τις νευραλγικές θέσεις στα διάφορα όργανα του κόμματος.

Ετσι, χτες όρισε ως κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τον Δ. Σιούφα, με αναπληρωτές την Αννα Ψαρούδα - Μπενάκη (με εξειδίκευση τα θέματα Δικαιοσύνης και Δημόσιας Διοίκησης), τον Ε. Μεϊμαράκη (για τα οικονομικά θέματα και τα θέματα εμπορίου) και τον Σ. Τσιτουρίδη (για τα αγροτικά και τα θέματα Ευρωπαϊκής Ενωσης). Οπως διευκρίνισε ο Κ. Καραμανλής στη σχετική επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, κατά περίπτωση θα ορίζονται και ειδικοί κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.

Οσον αφορά τις υπόλοιπες θέσεις και κυρίως για τη θέση του εκπροσώπου του κόμματος, ο νέος πρόεδρος δεν έχει καταλήξει ακόμα, ενώ την προσεχή Παρασκευή θα συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος για να εκλέξει τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η πρόταση του Κ. Καραμανλή θα είναι "ενωτική" και θα προβλέπει τη συμμετοχή όλων των τάσεων. Πριν την Κεντρική Επιτροπή, θα συνεδριάσουν σε ολομέλεια οι πρόεδροι των Νομαρχιακών Επιτροπών του κόμματος, προκειμένου να εκλέξουν τους 20 αντιπροσώπους τους που θα μετέχουν στην Κεντρική Επιτροπή.

Μετά την κατάργηση του Πολιτικού Συμβουλίου, ο νέος πρόεδρος εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε "κύκλους ελέγχου" της κυβερνητικής πολιτικής, κάτι που θα αποτελέσει μία μορφή "σκιώδους κυβέρνησης". Εάν όμως υπάρξει δυστοκία στη στελέχωση αυτών των κύκλων (λόγω των φιλοδοξιών αρκετών στελεχών), τότε δεν αποκλείεται ο Κ. Καραμανλής να περιοριστεί απλώς στην αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων Ομάδων Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ