Σάββατο 5 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ομαδικά πυρά από τους βουλευτές του ΚΚΕ

Στο θέμα της εισφοροδιαφυγής αναφέρθηκε ο Λ. Αυδής,τονίζοντας ότι η κυβέρνηση οφείλει να πάρει κάθε πρόσφορο μέτρο για την αντιμετώπισή της. "Οφείλει να καταπολεμήσει τη μαύρη εργασία των οικονομικών μεταναστών με τη νομιμοποίησή τους και όχι με τρόπους με τους οποίους θα καταστήσει ακόμη πιο ευάλωτη τη θέση τους. Και επίσης οφείλει να επαναφέρει στην κεντρική διοίκηση, τις Επιθεωρήσεις Εργασίας και να τις ενισχύσει για να μπορούν αποτελεσματικά να κάνουν τον έλεγχο της όποιας εργατικής νομοθεσίας υπάρχει", υπογράμμισε ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του. Προηγουμένως είχε επισημάνει ότι πέραν της μαύρης εργασίας αλλοδαπών, αλλά και ημεδαπών, εισφοροδιαφυγή επιτυγχάνεται και με τις διάφορες λανθάνουσες μορφές απασχόλησης και με τη μη ασφαλιζόμενη υπερεργασία και τις υπερωρίες.

"Η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει ιδεολογήματα και τρόπους μεθόδευσης για να υλοποιήσει την αντιλαϊκή της πολιτική. Στους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ για να τεκμηριώσει την κατευθυντήρια επιδρομή της κυβέρνησης, αυτή την επιδρομή η οποία κατευθύνεται ουσιαστικά από την Ευρωπαϊκή Ενωση και που πιστά υλοποιεί, τι βρήκε να πει ο κύριος Σημίτης: "Στην εποχή μας έχει προκύψει ένα μεγάλο πολιτικό χρέος για όλους μας. Το χρέος της διαμόρφωσης μιας ολοκληρωμένης πρότασης που θα εμπνέει τον κόσμο της εργασίας". Και οι προτάσεις που ακολούθησαν αμέσως, έδειξαν το πόσο υποτελής είναι η κυβέρνηση στην εκπλήρωση αυτού του χρέους της στις εντολές των Βρυξελλών και πόσο στυγνά εκμεταλλεύεται την εξαθλίωση που η ίδια έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους για να περάσει τις οδηγίες της "Λευκής Βίβλου" όσο το δυνατόν πιο ομαλά", τόνισε μεταξύ άλλων ο Ν. Γκατζής.Ακολούθως αναφερόμενος στην περιοχή της Μαγνησίας αφού επεσήμανε ότι είναι πιλότος στα τοπικά σύμφωνα απασχόλησης, σημείωσε ότι από ένα σημαντικό βιομηχανικό, εμπορικό, τουριστικό και πολιτιστικό κέντρο, έχει οδηγηθεί με ευθύνη της κυβέρνησης στον πλήρη μαρασμό.

Ο Στ. Παναγιώτου αφού τόνισε ότι "Η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να περάσει όσο γίνεται πιο εύκολα και ανώδυνα την ολοένα και πιο αντιλαϊκή πολιτική της, καλεί στα όπλα όλα τα μέσα και τις δυνάμεις της ιδεολογικής πίεσης και επηρεασμού του λαού, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να διασύρει τους αγώνες των εργαζόμενων και να περιβάλλει την πολιτική της με φιλολαϊκό προσωπείο", υπογράμμισε: "Να είστε βέβαιοι ότι η πολιτική αυτή σίγουρα θα ακυρωθεί, ακριβώς γιατί λέτε μισή αλήθεια, ή καλύτερα λέτε μισό ψέμα. Και αυτό γιατί γνωρίζετε πολύ καλά πως ολόκληρο ψέμα δεν μπορεί να γίνει εύκολα πιστευτό. Γι' αυτό άλλωστε καταφεύγετε στη γνωστή και αγαπημένη μέθοδο του μισού ψέματος". Στη συνέχεια υπογράμμισε: "Η κατεδάφιση των κοινωνικών κατακτήσεων των εργαζόμενων άρχισε με την αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων σε βάρος της κοινότητας των σοσιαλιστικών χωρών και της εργατικής τάξης και συνεχίζεται σήμερα".

Στον τομέα της υγείας αναφέρθηκε ο Απ. Τασούλας,τονίζοντας: "Ο,τι κάνει η κυβέρνηση στην ασφάλιση των εργαζόμενων, το κάνει και στην ασφάλιση της υγείας: Παίρνει ό,τι μπορεί". Στη συνέχεια σημείωσε ότι η κυβέρνηση: Ενώ παίρνει περισσότερους φόρους από τον λαό, περικόπτει τα έξοδα των νοσοκομείων. Ακόμα, στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων πληρώνουν και όσοι προσφεύγουν για μία απλή εξέταση. Σκέπτεται να εφαρμόσει τα ανοιχτά νοσήλια. Παραπέμπονται ασθενείς από δημόσια νοσοκομεία σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Αναγκάζει τους εργαζόμενους να προσφεύγουν στην ιδιωτική ασφάλιση υγείας. Τέλος, περιορίζονται τα φάρμακα με λίστες, έτσι ώστε να μην εξυπηρετούνται οι ασθενείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ