Πέμπτη 22 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καλλιέργειες

ΑΜ ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ το μυστήριο! Ψάχναμε τόσο καιρό να βρούμε τι έχουν στα μυαλά τους οι κυβερνώντες και μας λένε όσα μας λένε, ενώ έπρεπε να κοιτάξουμε... τι καλλιεργούνε στις γλάστρες στα μπαλκόνια τους!

****

Ηταν αποκαλυπτικός ο Γιώργος Παπανδρέου σχετικά με τις οικιακές καλλιέργειες χασίς...

****

Απαιτείται πάραυτα παρέμβαση του υπουργού Γεωργίας, Στέφανου Τζουμάκα, μήπως και μπορούμε να το εντάξουμε το θέμα σε τίποτα ευρωπαϊκά προγραμματάκια αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών!

****

Οπως λέει και το γνωστό ρεμπέτικο... "Φέρτε πρέζα να πρεζάρω/ και χασίσι να φουμάρω". Γρήγορα όμως, γιατί μετά έχει και δουλιά ο άνθρωπος, να χειριστεί δηλαδή τα εθνικά θέματα και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

****

ΕΜΦΑΝΩΣ ανολοκλήρωτη η εγκύκλιος του κ. Συμβούλου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Λάρισας. Προφανώς χρειάζονται και μερικά άλλα μέτρα που δεν αφορούν αποκλειστικά τα βιβλία και τα έργα του Καζαντζάκη. Πρώτα από όλα μια θεοσεβούμενη επιτροπή λογοκρισίας για όλα τα βιβλία...

****

Επίσης ορισμένα μέτρα που θα αποθαρρύνουν όσους έχουν βδελυρούς σκοπούς όπως για παράδειγμα να στηθούν στις κεντρικές πλατείες πόλεων και χωριών πυρές για αιρετικά βιβλία. Αμα χρειαστεί - στην ανάγκη λέμε τώρα - να καίγεται και κανένας αιρετικός συγγραφέας.

****

Το ωραίο, πάντως, στην όλη υπόθεση, είναι ότι τα υπηρεσιακά συμβούλια που διορίζουν αυτούς τους σχολικούς συμβούλους, έχουν - σύμφωνα με το νόμο - ως πρώτιστο κριτήριο το... δημοκρατικό ήθος και την πλειοψηφία συνήθως η κυβέρνηση!

****

ΠΡΟΣ αύξηση των θέσεων εργασίας στους δήμους προσανατολίζεται όπως διαβάζουμε, το ΠΑΣΟΚ. Δε λέμε ότι δεν υπάρχουν υπηρεσίες που χρειάζεται προσωπικό. Ομως από την αγωνία τους για τις δημοτικές υπηρεσίες, λέτε το κάνουν;

****

Παρότι αργούν ακόμα οι δημοτικές εκλογές, φαίνεται πως το 'χουν καταλάβει στο ΠΑΣΟΚ ότι "των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν" κι όχι μόνο στο ΠΑΣΟΚ απ' ό,τι φαίνεται...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ