Πέμπτη 22 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ
Ζει στους καθημερινούς αγώνες του λαού μας

Ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ

Με αφορμή τη συμπλήρωση 34 χρόνων από τη στυγερή δολοφονία του μεγάλου αγωνιστή και μάρτυρα της ειρήνης και της εθνικής ανεξαρτησίας Γρηγόρη Λαμπράκη, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) εξέδωσε χτες την ακόλουθη ανακοίνωση:

"34 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Μάρτυρα και Αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, βουλευτή, βαλκανιονίκη, επιστήμονα, αντιπροέδρου της ΕΕΔΥΕ, στη Θεσσαλονίκη, στις 22 Μάη 1963.

34 χρόνια μετά, οι δυνάμεις που καθοδήγησαν ιδεολογικά τους δολοφόνους του Γρηγόρη Λαμπράκη προσπαθούν σήμερα να δολοφονήσουν το ειρηνικό μέλλον των ανθρώπων και την αξίωσή τους να ζουν με αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη, επιβάλλοντας τη βαρβαρότητα της Νέας Ιμπεριαλιστικής Τάξης.

Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, που τότε ύψωναν τη μισαλλοδοξία και όπλιζαν το χέρι των Γκοτζαμάνηδων, όπως τότε, έτσι και σήμερα, είναι οι εχθροί της ειρήνης και των λαών. Οι κυβερνήσεις, οι δυνάμεις που ανέχτηκαν και στήριξαν την κυριαρχία τους (και οι παράγοντες που σήμερα προσπαθούν να αποσείσουν τις ευθύνες τους) ήταν συνυπεύθυνοι στο έγκλημα τότε, είναι συνυπεύθυνοι και σήμερα για την προσπάθεια υποδούλωσης των λαών από τον ιμπεριαλισμό.

34 χρόνια πριν, οι δολοφόνοι του Γρ. Λαμπράκη, όχι μόνο δεν μπόρεσαν να σκοτώσουν τις ιδέες του για την ειρήνη, αλλά χιλιάδες Λαμπράκηδες και δεκάδες χιλιάδες αγωνιστές της ειρήνης ξεπήδησαν, δίνοντας τεράστια ώθηση στο Ελληνικό και Παγκόσμιο Φιλειρηνικό κίνημα.

34 χρόνια μετά, η ΕΕΔΥΕ, τιμώντας τη μνήμη του Γρ. Λαμπράκη, συνεχίζει τον ευγενικό και ασυμβίβαστο αγώνα για την ειρήνη, ενάντια σ' αυτούς που τότε και τώρα αποτελούν την απειλή για την ειρήνη και την κοινωνική πρόοδο.

Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις του 10ήμερου Ειρήνης, με κορυφαία τη Μαραθώνια Πορεία και τη συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως, η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη των Κινημάτων Ειρήνης είναι και η απάντηση στα σχέδια της Νέας Τάξης Πραγμάτων και στους υπηρέτες της.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί το λαό και τη νεολαία, κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο να συσπειρωθεί στο μαχόμενο κίνημα ειρήνης. Να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο, το δρόμο του αγώνα, που είναι και η παρακαταθήκη του Γρ. Λαμπράκη. Αν τότε το σύνθημα της ΕΕΔΥΕ ήταν κάθε νέος και Λαμπράκης, σήμερα είναι κάθε νέος και αγωνιστής της "Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη", κάθε νέος και μαχητής κατά της Νέας Τάξης.

Ο Γρηγόρης Λαμπράκης ζει, μαζί με χιλιάδες άλλους αγωνιστές της ειρήνης και της κοινωνικής προόδου.

Ζει στους καθημερινούς αγώνες του λαού μας, ζει στην αντίσταση και στην πάλη για την ανατροπή της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΖΕΙΣ, ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ειρηνοδρομία στη μνήμη του Γρ. Λαμπράκη (2003-05-27 00:00:00.0)
Ειρηνοδρομία στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη (2003-05-24 00:00:00.0)
Τίμησαν τη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη (2001-05-25 00:00:00.0)
"Δρόμοι της Ειρήνης" τότε και τώρα (1997-05-15 00:00:00.0)
"Δρόμοι της Ειρήνης" τότε και τώρα (1997-05-15 00:00:00.0)
"Δρόμοι της Ειρήνης" τότε και τώρα (1997-05-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ