Πέμπτη 22 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εφυγε από τη ζωή ο Αλέκος Μπινιώρης

Εφυγε από τη ζωή ο Αλέκος Μπινιώρης, που επί σειρά ετών διατέλεσε δήμαρχος Νεάπολης Θεσσαλονίκης. Ο Αλ. Μπινιώρης υπήρξε μέλος του ΚΚΕ και για δεκαετίες στέλεχός του στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πέθανε προχτές στο χωριό Μπόργκο της Ιταλίας όπου πήγε τους τελευταίους δύο μήνες για να βρεθεί κοντά στο γιο του Γιάννη και τα εγγόνια του. Εκεί έγινε και η κηδεία του χτες στις 7 μμ ώρα Ελλάδας.

Ο Αλέκος Μπινιώρης γεννήθηκε στο Σιδηρόκαστρο Μεσσηνίας το 1914. Στη Θεσσαλονίκη ήρθε ως φοιτητής της Νομικής το 1935.

Από το 1964 δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την οποία υπηρέτησε μέχρι και σήμερα. Διατέλεσε δήμαρχος Νεάπολης επί τέσσερις τετραετίες. Ο λαός της Νεάπολης ανανέωνε την εντολή προς τη δημοτική παράταξη, που υπηρέτησε τα συμφέροντα του δήμου με δήμαρχο τον Αλέκο Μπινιώρη. Δεκαέξι ολόκληρα χρόνια, ο Αλέκος Μπινιώρης και η "Δημοκρατική Συνεργασία" έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη και τη δημιουργία της νέας Νεάπολης. Η σφραγίδα που άφησε πίσω του, μέσα από το πολύμορφο έργο του, θα σημαδεύει για πάντα το Δήμο Νεάπολης.

Ανακοίνωση της ΚΟΘ του ΚΚΕ

Με θλίψη η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε χτες τον αιφνίδιο θάνατο του μέλους της Αλέκου Μπινιώρη. Στο σύντομο βιογραφικό του αναφέρει: "Ο σ. Αλέκος Μπινιώρης πρωτοεκλέχτηκε Δήμαρχος Νεάπολης το 1964 και συνέχισε να επανεκλέγεται στη θέση αυτή μέχρι το 1986, εκτός από το διάστημα της λαομίσητης χούντας των συνταγματαρχών που τον έπαψε. Από το 1986 μέχρι τη μέρα του θανάτου του, εκλέγεται συνεχώς δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Νεάπολης επικεφαλής της παράταξης "Δημοκρατική Συνεργασία"".

Καταλήγοντας η ανακοίνωση της ΚΟΘ του ΚΚΕ σημειώνει ότι "ο λαός της Νεάπολης με σεβασμό και εκτίμηση στέκεται απέναντι στο έργο αναμόρφωσης της πόλης του, που πραγματοποιήθηκε επί δημαρχίας του σ. Αλέκου Μπινιώρη".

Συλλυπητήρια τηλεγραφήματα
  • Συλλυπητήρια τηλεγραφήματα απέστειλαν η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,και ο Επίτιμος Πρόεδρός του, Χαρίλαος Φλωράκης,προς την οικογένεια του Αλέκου Μπινιώρη.

Η Αλ. Παπαρήγα σημειώνει: "Σας εκφράζω τα θερμά συλλυπητήριά μου για το θάνατο του σ. Αλέκου".

Ο Χ. Φλωράκης αναφέρει: "Για το θάνατο του σ. Αλέκου δεχτείτε τα θερμά συλλυπητήριά μου".

  • Τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους συγγενείς του εκλιπόντος εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο Νεάπολης, το οποίο παράλληλα ανακοίνωσε την πρόθεσή του να μετονομάσει οδό του δήμου στη μνήμη του Αλέκου Μπινιώρη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ