Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι δάσκαλοι δίνουν "παρών" στα μπλόκα

Στα μπλόκα των αγροτών θα παρευρεθεί κλιμάκιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας για να δηλώσει τη συμπαράσταση και του διδασκαλικού κλάδου στο δίκαιο αγώνα των αγροτών. Αυτό αποφασίστηκε στη χτεσινή Ολομέλεια των προέδρων Συλλόγων Δασκάλων και Νηπιαγωγών, από την οποία εκδόθηκε και σχετικό ψήφισμα αλληλεγγύης στους αγρότες, στο οποίο τονίζεται: "Εμείς οι πρόεδροι των πρωτοβάθμιων σωματείων των εκπαιδευτικών, που εργάζονται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, χαιρετίζουμε τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των αγροτών σε όλη την Ελλάδα, θεωρώντας ότι αποτελούν το πρώτο ελπιδοφόρο μήνυμα για την ανάπτυξη ενός ισχυρού λαϊκού μετώπου ενάντια στην αντιλαϊκή και καταστροφική για τη χώρα μας πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης.

Διαβεβαιώνουμε ότι δεν είμαστε μόνο συμπαραστάτες στον αγώνα τους, αλλά παλεύουμε έχοντας τον ίδιο στόχο: Την ανατροπή αυτής της πολιτικής, που έχει οδηγήσει εργάτες, αγρότες, υπαλλήλους στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Την πολιτική που επιβάλλει για τη φετινή χρονιά έναν προϋπολογισμό που προβλέπει ακόμα χαμηλότερες δαπάνες για την παιδεία - υγεία - πρόνοια, μείωση μισθών, συντάξεων και μεγαλύτερη φορολόγηση των μη εχόντων και μη κατεχόντων.

Πιστεύουμε ότι οι λύσεις στα μικρά και μεγάλα μας προβλήματα θα έρθουν μέσα από τους συντονισμένους αγώνες όλων των εργαζόμενων και είμαστε βέβαιοι ότι μέσα σε αυτούς τους αγώνες θα συναντηθούμε".

Ψηφίσματα αλληλεγγύης εξέδωσαν επίσης το ΔΣ της Σχολής Τεχνολόγων Γεωπονίας του ΤΕΙ Λάρισας - τονίζοντας ότι μόνη διέξοδος από τα προβλήματα είναι ο συντονισμένος αγώνας εργαζομένων, αγροτών, σπουδαστών, μαθητών και ΕΒΕ - και τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ Πάτρας και Εύβοιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ