Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απάντηση οι αγώνες

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με αφορμή το νομοσχέδιο για την ασφάλιση των αγροτών

Οι αγώνες των αγροτών είναι η καλύτερη απάντηση και στο νομοσχέδιο για την ασφάλισή τους, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Χτες με την τοκογλυφική δήθεν ρύθμιση των χρεών των βαμβακοπαραγωγών, σήμερα με το ληστρικό νομοσχέδιο για τη δημιουργία τάχα ταμείου κύριας ασφάλισης των αγροτών, που κατέθεσε στη Βουλή, η κυβέρνηση προσπαθεί να αποπροσανατολίσει και να εξαπατήσει τους αγρότες και την κοινή γνώμη.

Το νομοσχέδιο όμως αυτό, που θεσμοθετεί νέες άμεσες και έμμεσες εισφορές σε βάρος των αγροτών και υπερδιπλασιάζει τις υπάρχουσες, που μειώνει δραστικά τις δαπάνες του κράτους και δε βελτιώνει τις κοινωνικές παροχές των αγροτών, δεν έχει καμιά σχέση με το αίτημα των αγροτών για ασφαλιστική εξίσωση με όλους τους άλλους εργαζόμενους.

Η μείωση των δαπανών του κράτους, από 275 δισεκατομμύρια δραχμές που πληρώνει σήμερα για τις συντάξεις των αγροτών σε 70 δισεκατομμύρια που θα πληρώνει με την ολοκλήρωση του νέου συστήματος ασφάλισης και την κατάργηση της προνοιακής σύνταξης των 250 δισεκατομμυρίων δραχμών, σε συσχετισμό με την ανάλογη αύξηση των εισφορών των αγροτών, αποδείχνει ότι ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης είναι το ξεζούμισμα των αγροτών.

Η καλύτερη όμως απάντηση στην κυβερνητική πολιτική είναι το δυνάμωμα του αγώνα των αγροτών για την επιβίωση των νοικοκυριών τους και για την εξασφάλιση αξιοπρεπούς σύνταξης στα γηρατειά τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ