Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Κλειστά χαρτιά" απ' τον υπουργό Υγείας
  • Εδειξε έκπληκτος όταν οι νοσοκομειακοί γιατροί του έθεσαν μισθολογικά θέματα
  • Νέες κινητοποιήσεις αποφάσισε η ΠΟΕΔΗΝ

Κλειστά κράτησε τα χαρτιά του ο υπουργός Υγείας - Πρόνοιας, Κ. Γείτονας,κατά τη χτεσινοβραδινή συνάντησή του με αντιπροσωπεία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Ο υπουργός - σύμφωνα με πληροφορίες - είπε στην αντιπροσωπεία ότι η κυβέρνηση έχει πάρει τις αποφάσεις της, αλλά αρνήθηκε να τις συγκεκριμενοποιήσει. Επίσης είπε ότι υπάρχουν προτάσεις της επιτροπής για το νομοσχέδιο επί των οποίων γίνεται επεξεργασία και ότι δεν αποτελούν ακόμα το τελικό σχέδιο. Στο νέο σχέδιο υπάρχει η πρόβλεψη και για γιατρούς βραχείας θητείας στα νοσοκομεία. Με την άποψη αυτή, όπως αναφέρθηκε εκ μέρους του υπουργείου, συμφωνούν και οι ειδικευόμενοι γιατροί, γεγονός που αποκαλύπτει ότι η ηγεσία του υπουργείου προχωρεί σε παράλληλο - ή μάλλον μονομερή - διάλογο με διάφορους συλλόγους, με στόχο τη διάσπαση της ενιαίας έκφρασης του συνδικαλιστικού κινήματος των γιατρών.

Αναφερόμενος στα χρέη των νοσοκομείων, είπε ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει τον τρόπο με τον οποίο θα ρυθμιστούν και ότι δε θα προκριθεί αυτός του δανεισμού, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει και τον τρόπο.

Ο Κ. Γείτονας εξέφρασε την έκπληξή του όταν στη συζήτηση τέθηκαν μισθολογικά θέματα. "Δεν ήξερα, υποστήριξε ο υπουργός, ότι έχετε και οικονομικές διεκδικήσεις".

Ο αντιπρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Χ. Ζαχαρόγιαννης,δήλωσε ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα και πρέπει να ετοιμαστούν για κινητοποιήσεις με αιχμές το μισθολογικό και τα γενικότερα ζητήματα του ΕΣΥ. "Οι κινητοποιήσεις, τόνισε, πρέπει να γίνουν τώρα".

Οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ

Πανελλαδικές κινητοποιήσεις αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) για το προτεινόμενο από την κυβέρνηση μισθολόγιο για τους δημόσιους υπαλλήλους. Ακόμη, ζητεί να γίνουν 7.500 προσλήψεις στο χώρο της υγείας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αποφάσισε τετράωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) για την Τετάρτη 11 Δεκέμβρη 1996. Την ίδια μέρα, στην Αθήνα το νοσηλευτικό προσωπικό και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ θα κάνουν παράσταση στο υπουργείο Οικονομικών, στη Θεσσαλονίκη οι υγειονομικοί θα συγκεντρωθούν στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, ενώ στις άλλες πόλεις θα γίνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας στις νομαρχίες.

Για τις 12 Δεκέμβρη 1996, αποφασίστηκε τα ΔΣ των σωματείων εργαζομένων να κάνουν παράσταση στο υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας, ενώ στις 17 Δεκέμβρη 1996 οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ