Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΘΗΝΑΣ
Δικός μας ο αγώνας τους

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους αγρότες οργανώνουν αύριο στις 6 το απόγευμα τα συνδικάτα της Αθήνας, έξω από το υπουργείο Γεωργίας

"Τα προβλήματα των αγροτών είναι και προβλήματα όλων των λαϊκών στρωμάτων, σχετίζονται με την πορεία και την προοπτική της χώρας μας. Οι αγρότες, όπως και ο εργάτης, ο υπάλληλος, ο βιοτέχνης, ο συνταξιούχος, ο νέος, αντιμετωπίζουν τον ίδιο εχθρό, τα μονοπώλια, τις πολυεθνικές και τις πολιτικές δυνάμεις που τα υπηρετούν".

Με τη διαπίστωση αυτή, τα συνδικάτα της Αθήνας στέκονται αποφασιστικά αλληλέγγυα στον αγώνα των αγροτών, τον κάνουν δική τους υπόθεση και οργανώνουν συλλαλητήριο αλληλεγγύης για αύριο στις 6 το απόγευμα έξω από το υπουργείο Γεωργίας.

Το σχετικό κάλεσμα υπογράφεται από 15 δευτεροβάθμιες και πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, που με κοινή ανακοίνωσή τους απευθύνονται προς όλους τους εργαζόμενους, ΕΒΕ, συνταξιούχους, νέους, φοιτητές και σπουδαστές της Αθήνας.

"Οι αγρότες της χώρας μας, τονίζεται στην ανακοίνωση, αναπτύσσουν ένα μεγάλο αγώνα και διεκδικούν την αντιμετώπιση δίκαιων προβλημάτων, που σχετίζονται με την προστασία της παραγωγής τους και την επιβίωση των οικογενειών τους".

"Οι μεγαλύτερες αγροτικές καλλιέργειες (βαμβάκι, σταφίδα, δημητριακά, καπνά κ.ά.) ακολουθούν την τύχη μεγάλων βιομηχανικών κλάδων που διαλύονται ή συρρικνώνονται, σαν της κλωστοϋφαντουργίας, της ναυπηγικής βιομηχανίας, της μεταλλουργίας", σημειώνουν τα συνδικάτα.

"Η αγροτιά της χώρας, συνεχίζουν, όπως και η πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού, αντιμετωπίζει τις καταστροφικές συνέπειες των πολιτικών που εφαρμόζονται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τις κυβερνήσεις".

"Σε σύντομο χρονικό διάστημα, σημειώνουν, εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες θα προστεθούν στις στρατιές ανέργων, ενώ η χώρα θα κάνει μόνο εισαγωγές αγροτικών προϊόντων με βαρύ τίμημα για όλο τον εργαζόμενο λαό και με αλυσιδωτές συνέπειες στη βιομηχανία και την επεξεργασία αγροτικών προϊόντων".

"Ο αγώνας των αγροτών είναι και δικός μας αγώνας", τονίζουν τα συνδικάτα, σημειώνοντας ότι "το κίνημα των αγροτών βρίσκεται αντιμέτωπο με τη συκοφαντία και τρομοκρατία του μηχανισμού του κράτους, της κυβέρνησης, καθώς και τη διαστρέβλωση μερίδας ΜΜΕ. Η συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους αγρότες είναι χρέος όλου του εργαζόμενου λαού της Αθήνας. Η νίκη του αγώνα των αγροτών θα είναι νίκη όλων μας".

Την προκήρυξη της συγκέντρωσης υπογράφουν: οι Ομοσπονδίες Λογιστών, Αρτεργατών, Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, Συνταξιούχων και τα Συνδικάτα Οικοδόμων Αθήνας, Ενδυσης, Μετάλλου, Λογιστών, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Εμποροϋπαλλήλων, Μαγείρων, Σερβιτόρων, Λιθογράφων, Συνταξιούχων Αθήνας, Αρτεργατών, ενώ ανάλογο κάλεσμα απευθύνει στις γυναίκες η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρωτόγνωρο κύμα αλληλεγγύης (2006-02-24 00:00:00.0)
Συμμετέχουν και καλούν στα Προπύλαια (2003-02-15 00:00:00.0)
Λαϊκή κατακραυγή (2002-06-01 00:00:00.0)
Με διαδηλώσεις οι γειτονιές στο Σύνταγμα (1999-04-02 00:00:00.0)
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Κάνιγγος (1996-12-18 00:00:00.0)
Σήμερα το συλλαλητήριο στην Αθήνα (1996-12-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ