Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ελεύθερος ο Μ. Χαμντάν

Χωρίς δεσμά, ύστερα από 8 χρόνια στη φυλακή, ελεύθερος να επιστρέψει στην πατρίδα του, είναι από χτες ο Παλαιστίνιος αγωνιστής Μ. Χαμντάν.Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά, με το βούλευμά του 1015/3/12/95, διέταξε την υφ' όρων απόλυσή του, μετά τη συμπλήρωση των 3/5 της ποινής που του είχε επιβληθεί το '92 από το Εφετείο Κακουργημάτων και την άμεση απέλασή του από τη χώρα.

Το τριμελές Δικαστικό Συμβούλιο, που αποτελούσαν οι Ι. Χαμηλοφόρης,Ι. Κλάπα και Μ. Τσιριμώκου,επικύρωσε με την απόφασή του την πρόταση του αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Α. Λιόγα,ο οποίος έκρινε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο Μ. Χαμντάν πληρεί τις προϋποθέσεις του νόμου, επιδεικνύοντας όλα αυτά τα χρόνια διαγωγή που δεν είχε καμιά σχέση με την ψυχολογία του κρατουμένου και κατά συνέπεια μπορεί να αποφυλακιστεί.

Ο Μ. Χαμντάν συμπλήρωσε τα 3/5 της ποινής του με την πρόσθεση των ημερών εργασίας του στη φυλακή, οι οποίες υπολογίζονται διπλές. Είχε καταδικαστεί τελεσίδικα το 1992 από το Πενταμελές Εφετείο σε 15 χρόνια κάθειρξη, για ανθρωποκτονία από πρόθεση και βλάβη σε αεροσκάφος, ενώ κρατούνταν στις ελληνικές φυλακές από το 1988. Ο Παλαιστίνιος είχε κατηγορηθεί από τους Αμερικανούς ως δράστης τρομοκρατικής ενέργειας σε αεροσκάφος της "Παναμέρικαν" και είχε ζητηθεί η έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο εκ των συνηγόρων του Σπ. Φυτράκης δήλωσε χτες στο "Ρ" ότι η οριστική αποφυλάκιση του Μ. Χαμντάν αποτελεί "νίκη των δημοκρατικών δυνάμεων που του συμπαραστάθηκαν από την πρώτη στιγμή και κατόρθωσαν να μην τον εκδώσει η χώρα μας στις ΗΠΑ και να δοθεί η μέση λύση της εκδίκασης σε ελληνικά δικαστήρια της υπόθεσής του, σύμφωνα με το εσωτερικό μας Δίκαιο".

Γερ. ΤΡ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ