Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δεν την έχουν ανάγκη οι λαοί

Αποστομωτικές ήταν οι απαντήσεις που έδωσε η Αλ. Παπαρήγα σε ορισμένους από τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται αυτή την περίοδο τόσο από την κυβέρνηση όσο και από μεγάλη μερίδα του Τύπου.

Σχετικά με τον ισχυρισμό ότι αν και δίκαια τα αιτήματα των αγροτών, αυτά δεν μπορούν να ικανοποιηθούν, γιατί είναι μονόδρομος όσα επιβάλλει η Συνθήκη του Μάαστριχτ και το πρόγραμμα "σύγκλισης" και ότι το κεντρικό πρόβλημα για την κυβέρνηση είναι το πώς θα ενημερώσει σωστά το λαό γι' αυτά, η Αλ. Παπαρήγα είπε:

"Πρώτον: Οταν υπογραφόταν η Συνθήκη του Μάαστριχτ στη Βουλή, από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝ, τότε δεν είπαν στον ελληνικό λαό ότι θα χρειαστεί να υποστεί βάρη και θυσίες. Του έκρυψαν επίσης ότι η υπογραφή αυτή αυτόματα, αλλά και στη συνέχεια θ' αυξήσει τα κέρδη της πλουτοκρατίας του τόπου, αλλά και της ευρωπαϊκής, γιατί αν του το έλεγαν, θα έπρεπε εκείνη την ώρα να κάνουν χαρακίρι.

Δεύτερον: Κατά τη γνώμη μας, παρότι πραγματικά λείπει σκόπιμα η ενημέρωση, τώρα πια ο ελληνικός λαός ξέρει πάρα πολύ καλά τι σημαίνει Μάαστριχτ, όπως το ξέρουν και οι λαοί της Ευρώπης. Το θέμα, λοιπόν, δεν είναι η ενημέρωση, ούτε μπορεί να περιμένει κανείς ενημέρωση από τους "εραστές" της ΕΕ και από τους υποτελείς στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση.Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι ο ελληνικός λαός να ενημερώνεται μέσα από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους που ξέρει ο καθένας, είτε είναι εργάτης είτε είναι αγρότης, μικρομεσαίος, για τις συνέπειες από την πολιτική της ΕΕ.

Και τέλος θέλω να πω το εξής: Λέει η κυβέρνηση ότι πρέπει να υποστεί ο ελληνικός λαός θυσίες προκειμένου να περάσει η Οικονομική και Νομισματική Ενωση. Μα ακριβώς αυτό λέμε και εμείς. Οτι η Οικονομική και Νομισματική Ενωση θα προχωρήσει πάνω στα ερείπια των κατακτήσεων των λαών και πάνω στην ωμή παραβίαση των δικαιωμάτων τους. Τέτοια Οικονομική και Νομισματική Ενωση, τέτοια Ευρωπαϊκή Ενωση οι λαοί δεν την έχουν ανάγκη. Είναι Ευρωπαϊκή Ενωση των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των πολυεθνικών. Τι σχέση έχει ο λαός μας και οι λαοί της Ευρώπης με αυτή την ενοποίηση;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ