Τετάρτη 4 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Παρανομούν για χάρη του τσιμέντου

Επιμένει... παράνομα η διοίκηση του Δήμου Πειραιά, αναζητώντας πάση θυσία τρόπο να προωθήσει τα σχέδιά της για την τσιμεντοποίηση των οικοπέδων της "Υπεραγοράς". Δε διστάζει πλέον να αμφισβητεί ακόμη και τις αποφάσεις υπουργών, όταν αυτοί ακυρώνουν καταφανώς παράνομες πράξεις της.

Ετσι, με 13 μόλις ψήφους και παρά τις αποχές και συμβούλων της πλειοψηφίας, το Δημοτικό Συμβούλιο επικύρωσε για μια ακόμη φορά το βράδυ της Δευτέρας τους όρους της δημοπρασίας για την κατασκευή γκαράζ και καταστημάτων στο χώρο των οικοπέδων, επανεγκρίνοντας την ίδια απόφαση, που πρόσφατα είχε ακυρώσει ως παράνομη ο υφυπουργός Εσωτερικών, Λ. Παπαδήμας.Χαρακτηριστικό της επιμονής να τσιμεντοποιηθεί ένας απ' τους τελευταίους χώρους που έχουν απομείνει για πράσινο στην πόλη, είναι το παράδοξο αίτημα του Στ. Λογοθέτη,όπως αυτό αναφέρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, να αναστείλει ο υπουργός την εφαρμογή της απόφασής του, που καταργεί την "παλιά" απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου... ώστε να ισχύσει η "νέα" πανομοιότυπη απόφασή του!

Χωρίς να υπολογίζεται η καταστροφή του κοινόχρηστου χώρου, να σημειώσουμε μόνο ότι από τους όρους της δημοπρασίας, που έχουν καταγγείλει οι σύμβουλοι της δημοτικής κίνησης "Πειραιάς Αναγέννηση", προσφέρονται σκανδαλωδώς στο ιδιώτη, που θα κατασκευάσει το γκαράζ και τα καταστήματα, δωρεάν 400 θέσεις στάθμευσης προς εκμετάλλευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ