Τρίτη 10 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ασχημα μαντάτα για την κυβέρνηση

Μπορεί ο Κ. Σημίτη και οι υπουργοί της κυβέρνησης να ωρύονται κάθε φορά ότι είναι νωπή η λαϊκή εντολή και η κυβέρνηση έχει εξουσιοδοτηθεί εν λευκώ - έτσι θα το επιθυμούσε - να εφαρμόσει την πολιτική της, ωστόσο καθόλου δεν το αντιλαμβάνεται έτσι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου. Ετσι, σύμφωνα με γκάλοπ, που δημοσίευσε χτες η "Εξουσία" - εφημερίδα η οποία μόνο για τα φιλικά της αισθήματα απέναντι στις λαϊκές κινητοποιήσεις δε διακρίνεται - 8 στους 10 ψηφοφόρους δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι από την κυβέρνηση Σημίτη και τον τρόπο που χειρίζεται τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Ακόμα, στο συγκεκριμένο ερώτημα ποια "οικονομική πολιτική προτιμάτε", μόνο το 9,9% συμφωνεί με την "επιμονή στην εφαρμογή του σκληρού σταθεροποιητικού προγράμματος, ώστε να βελτιωθούν οι δείκτες της οικονομίας και να συμμετάσχει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ενοποίηση", ενώ το 46,4% θέλει μια άλλη οικονομική πολιτική και το 42,7% θέλει "ένα συνδυασμό σταθεροποιητικού προγράμματος και κοινωνικής ευαισθησίας".

Εκεί, όμως, που το γκάλοπ καίει την κυβέρνηση Σημίτη, είναι το θέμα των απεργιών. Το 45,7% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ του να συνεχιστούν μέχρι να αλλάξει η οικονομική πολιτική, το 18,7% πιστεύει ότι ασκούν πίεση στην κυβέρνηση και μόνο ένα 26,4% δε συμφωνεί με τις απεργίες.

Συμπέρασμα; Καμία κυβέρνηση, όσο εκσυγχρονιστική και αν είναι δεν μπορεί να εφαρμόσει κανένα πρόγραμμα και καμία πολιτική κόντρα στη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Ας λάβει το μήνυμα, όσο είναι καιρός, η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ