Κυριακή 7 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΣΟΚ
Στο δρόμο των αντιλαϊκών επιλογών

Προεκλογική εμφάνιση του Κ. Σημίτη και πλήρης αποδοχή και στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής από το ΕΓ

Η απουσία ουσιαστικής συζήτησης για τα εκρηκτικά προβλήματα του λαού, ταυτόχρονα με τη δημαγωγική και υποκριτική επίδειξη ενδιαφέροντος για αυτά,η φραστική πλειοδοσία σε "σοσιαλισμό", "κοινωνική δικαιοσύνη" αλλά ταυτόχρονα η αποδοχή της κυβερνητικής πολιτικής και η κυριαρχία των νεοφιλελεύθερων επιλογών, αποτέλεσαν τα βασικά χαρακτηριστικά της χτεσινής συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Τόσο ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης όσο και ο γραμματέας της ΚΕ Κ. Σκανδαλίδης πάσχισαν να εμφανίσουν το ΠΑΣΟΚ με ένα φιλολαϊκό προσωπείο, με προφανή στόχο να εγκλωβίσουν όσους ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος μπορούν ακόμα.

Ο Κ. Σημίτης επιχείρησε να παρουσιάσει την πολιτική της κυβέρνησης ως τον ...αντίποδα της πολιτικής της ΝΔ, ενώ παράλληλα προσπάθησε να φιλοτεχνήσει το κεντροδεξιό προφίλ του "ανανεωμένου" ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενος στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, υπαινίχθηκε έμμεσα ότι μόνο με την εφαρμογή της δικής του πολιτικής το ΠΑΣΟΚ έχει ελπίδες για τη νίκη στις επόμενες εκλογές.

Στην εισήγηση του ΕΓ, η οποία "διορθωνόταν" μέχρι και λίγα λεπτά πριν την εκφώνησή της, ουσιαστικά ευλογούνταν και στηρίζονταν οι κυβερνητικές επιλογές εφ' όλης της ύλης, και οι όποιες "διαφοροποιήσεις" καταγράφονταν μόνο για την εξυπηρέτηση της διαμάχης για την εξουσία και την εξαπάτηση των οπαδών του ΠΑΣΟΚ.

Αναπόφευκτη, μετά τα παραπάνω, υπήρξε η αντιΚΚΕ αναφορά. Σ' αυτήν επαναλαμβάνονται τα γνωστά περί "αυτοπεριχαράκωσης" μέσα από το σύνθημα "πέντε κόμματα δύο πολιτικές, που το οδήγησαν σε ιδεολογική ακαμψία" και επιχειρείται η εκμετάλλευση των όσων παραπλανητικών και αποπροσανατολιστικών γράφουν τον τελευταίο καιρό οι περισσότερες εφημερίδες για την προσυνεδριακή πορεία του ΚΚΕ. "Η εθελουσία αυτή "πολιτική ομηρία", είπε ο Κ. Σκανδαλίδης, διαμορφώνει σήμερα στο εσωτερικό του ΚΚΕ αντιδράσεις που επιδιώκουν να διαρρήξουν το κέλυφος αυτής της απομόνωσης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ