Κυριακή 7 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ου παντός πλειν ες ... Ουάσιγκτον

Μόνο εφησυχασμό δεν εμπνέουν οι επιδιώξεις της κυβέρνησης ενόψει της επίσκεψης Σημίτη στην Ουάσιγκτον, για την οποία ήδη ο πρωθυπουργός βρίσκεται καθ' οδόν. Οπως προκύπτει από τις προχτεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο πρωθυπουργός πηγαίνει στις ΗΠΑ, έτοιμος να επαναλάβει τις ευχαριστίες στον Μπιλ Κλίντον και το χειρότερο χωρίς καμία διάθεση να αντισταθεί στα σχέδια των ΗΠΑ για την περιοχή. Ο Δ. Ρέππας επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ισχυριζόμενος ότι οι θέσεις και η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης "τελικώς θα γίνουν αποδεκτές από όλους εκείνους οι οποίοι θα γίνουν κοινωνοί των θέσεων αυτών" (! ).

Αυτό που προδικάζει την αρνητική για τα εθνικά μας συμφέροντα έκβαση των συνομιλιών του Κ. Σημίτη στην Ουάσιγκτον, δεν είναι οι αυταπάτες που καλλιεργεί η κυβέρνηση αλλά ότι πίσω από αυτές επιχειρεί να αποκρύψει την υποτελή της στάση.

Ας γνωρίζει όμως ο πρωθυπουργός ότι ο ελληνικός λαός δεν τον έχει εξουσιοδοτήσει να διαπραγματευτεί και πολύ περισσότερο να εκχωρήσει εθνικά συμφέροντα στους ιμπεριαλιστές.

Ας κανονίσει λοιπόν, την πορεία του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ