Κυριακή 7 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εύγλωττη αποσιώπηση

Βουλευτές, δήμαρχοι, δεκάδες εκπρόσωποι ΜΜΕ και πλήθος κόσμου υποδέχτηκαν, με θερμές εκδηλώσεις, την Αλέκα Παπαρήγα στις τουρκικές πόλεις Τσεσμέ και Αλάτσατιν. Κι όμως, οι εικόνες αυτές - εικόνες που αποδεικνύουν την ύπαρξη πραγματικών δεσμών φιλίας ανάμεσα στον τούρκικο και τον ελληνικό λαό - δεν έτυχαν ανάλογης προβολής στα ελληνικά ΜΜΕ κι ιδιαίτερα στα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια!

Γιατί; Μήπως το θέμα δεν ενδιαφέρει τους Ελληνες και η προβολή του δε θα πρόσθετε πόντους στα ποσοστά τηλεθέασης; Οχι, βεβαίως. Το αντίθετο μάλιστα. Απλώς η προβολή ενός τέτοιου θέματος δεν εξυπηρετεί το κλίμα εθνικισμού και"τουρκοφοβίας", που επιμόνως καλλιεργούν τα ΜΜΕ, ευθυγραμμιζόμενα πλήρως με την πολιτική της άρχουσας τάξης της χώρας μας, όπως αυτή υλοποιείται από τους πολιτικούς εκφραστές της.

Πώς να δείξουν τα ΜΜΕ, το πλήθος Τούρκων μαθητών, άλλων πολιτών κι επισήμων, να καλωσορίζουν ηγέτιδα ενός κόμματος της ελληνικής Βουλής, κρατώντας ελληνικές σημαίες και "πανό" με φιλειρηνικά συνθήματα, όταν, χρόνια τώρα, προσπαθούν να εμφανίσουν τον τουρκικό λαό απολίτιστο και πολεμοχαρή, έτοιμο να ορμήσει και να κατασπαράξει την Ελλάδα;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ