Κυριακή 7 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΑΕ ΔΕΚΟ - ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΗΣ ΚΟΑ
Γόνιμος διάλογος, με στόχο την ισχυροποίηση του ΚΚΕ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 30 Μάρτη η Αχτιδική Συνδιάσκεψη ΔΕΚΟ - Τραπεζών της ΚΟΑ. Αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος, στοιχείο προβληματισμού των αντιπροσώπων.

Η πλειοψηφία των αντιπροσώπων αναφέρθηκε στο Σχέδιο Προγράμματος και στο άμεσο πολιτικό καθήκον του Κόμματος, τη δημιουργία και ανάπτυξη αντιιμπεριαλιστικού - αντιμονοπωλιακού - δημοκρατικού μετώπου.

Η Εκθεση Δράσης της ΚΕ συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των αντιπροσώπων σχετικά με την πολιτική γραμμή του Κόμματος στο μαζικό κίνημα. Αρκετοί αντιπρόσωποι επιβεβαίωσαν, με την εμπειρία τους από τη δράση της Οργάνωσης στο μαζικό κίνημα, την εκτίμηση της εισήγησης της Αχτιδικής Επιτροπής ότι η πολιτική του Κόμματος, εκφρασμένη με το σύνθημα "πέντε κόμματα, δύο πολιτικές", είναι σωστή. Το ίδιο επιβεβαιώθηκε και με τις ψηφοφορίες στα Ντοκουμέντα.

Οι εξελίξεις στις ΔΕΚΟ, σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ, για μετοχοποίηση - ιδιωτικοποίηση έθεσαν σε πρώτη προτεραιότητα το στόχο της Οργάνωσης για 100% παραμονή των δημόσιων επιχειρήσεων στο κράτος, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αντίθεση σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης.

Επισημάνθηκε, επίσης, η ανάγκη ισχυροποίησης του ΚΚΕ και της παράταξης στην κατεύθυνση της αλλαγής του συσχετισμού δυνάμεων σε βάρος των συμβιβασμένων ηγεσιών των άλλων παρατάξεων και συζητήθηκαν προτάσεις σε επιμέρους ζητήματα.

Τα Ντοκουμέντα της ΚΕ υπερψηφίστηκαν από τη Συνδιάσκεψη. Τις εργασίες της Συνδιάσκεψης παρακολούθησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ