Κυριακή 7 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πατριωτικές, αντιιμπεριαλιστικές θέσεις

Τα ΜΜΕ έχουν κι ένα πρόσθετο λόγο για να υποβαθμίσουν την επίσκεψη της Αλέκας Παπαρήγα σε πόλεις της Τουρκίας. Δε θέλουν να προβάλουν τις θέσεις του ΚΚΕ - στις οποίες αναφέρθηκε η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος - για τις ελληνοτουρκικές διαφορές. Θέσεις πατριωτικές και ταυτόχρονα υπέρ της ειρηνικής συμβίωσης και συνεργασίας των δυο λαών. Θέσεις που υπερασπίζονται την εδαφική κυριαρχία και εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδας, που απειλούνται και από τον τουρκικό επεκτατισμό - για τον οποίο, όμως, ευθύνεται το πολιτικοστρατιωτικό κατεστημένο κι όχι ο λαός της γειτονικής χώρας - αλλά και από τους μεγάλους "φίλους και συμμάχους" των δυο χωρών, που επιβουλεύονται το ειρηνικό μέλλον των λαών τους.

Η Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε τουρκικό έδαφος, δήλωσε, με σαφήνεια και κατηγορηματικότητα, ότι οι διεθνείς συμφωνίες κατοχυρώνουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στο Αιγαίο και οι συγκεκριμένες βραχονησίδες στα Ιμια ανήκουν στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα υπογράμμισε, ότι οι εργαζόμενοι των δυο χωρών δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν και η φιλία τους πρέπει να οικοδομείται στην αντίθεση με τη στρατηγική των διεθνών οργανισμών, πριν απ' όλα του ΝΑΤΟ, που επιχειρούν τη διανομή και αναδιανομή του κόσμου.

Αυτές οι πατριωτικές, αντιιμπεριαλιστικές και ειρηνικές θέσεις του ΚΚΕ, δε συνάδουν με τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης των δυο χωρών που εξυπηρετούνται καλύτερα με την καλλιέργεια του εθνικισμού και της "πατριδοκαπηλίας", εκατέρωθεν του Αιγαίου. Και φυσικά βρίσκονται σε αντιπαράθεση με τις επιλογές των ιμπεριαλιστών που σπέρνουν έχθρα ανάμεσα στους λαούς για να τους κρατούν αλυσοδεμένους.

Γι' αυτό κι αυτές οι θέσεις του ΚΚΕ δε βρήκαν κατάλληλη προβολή στα ΜΜΕ, τα οποία βρίσκονται στα χέρια εκπροσώπων του "πυρήνα" της άρχουσας τάξης της χώρας μας, που παραμένει και ξενόδουλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ