Κυριακή 7 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παλιά τους τέχνη...

Από την Επιτροπή Διαλόγου για το 15ο Συνέδριο του Κόμματος πήραμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω σχόλιο:

"Πηγαίνοντας το ΚΚΕ προς το 15ο Συνέδριό του, ήταν βέβαιο ότι οι εναντίον του επιθέσεις - που ποτέ δε σταμάτησαν - θα ενταθούν. Ηταν βέβαιο, ότι τα άγρυπνα κέντρα του αντικομμουνισμού, που δεν μπορούν να συμφιλιωθούν με την ιδέα πως το ΚΚΕ αυξάνει την απήχησή του μέσα στο λαό, θα έβαζαν σε ενέργεια τις γνωστές γκαιμπελικές μεθόδους τους, προκειμένου να συκοφαντήσουν, ακόμα μια φορά, το μόνο κόμμα που επιμένει να πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα των καιρών.

Στα πλαίσια αυτά το ΕΘΝΟΣ της 4.4.1996 γράφει: "Ο "Ριζοσπάστης" δείχνει προτιμήσεις στη δημοσίευση θέσεων κατά την προσυνεδριακή αυτή περίοδο". Ενώ ο Ν. Βοσδογάνης γράφει στην "Αυριανή" της 5.4.1996: "Φυσικά οι απόψεις στελεχών, που ζητούν αλλαγή πολιτικής, κατέληξαν στον κάλαθο των αχρήστων... ".

Είναι γνωστό, ποια πράγματα τους ενοχλούν:

Το γεγονός ότι τα προσυνεδριακά ντοκουμέντα υπερψηφίζονται από τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών του ΚΚΕ. Το γεγονός ότι το Κόμμα μας έχει αποφασίσει να μη γίνει "κόμμα του γλυκού νερού", όπως επισήμανε και η ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Το γεγονός ότι οι κομμουνιστές γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια δημοσιεύματα σαν του ΕΘΝΟΥΣ, της "Αυριανής" και άλλων αστικών εντύπων.

Και είναι βέβαιο, ότι το ίδιο θα κάνουν, αργά ή γρήγορα, και οι περισσότεροι από τους αναγνώστες τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ