Κυριακή 7 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Νυν υπέρ πάντων ο αγών"

Οι μεγαλοϊδιοκτήτες των ΜΜΕ προχωρούν ασύδοτοι και προκλητικοί στην καταλήστευση των δημοσιογραφικών ταμείων, οδηγώντας τα στη χρεοκοπία. Ο στόχος διπλός: Από τη μια να "τσεπώσουν" χρήματα που ανήκουν στους δημοσιογράφους - προέρχονται, κυρίως, από το αγγελιόσημο το οποίο παρακρατούν με το "έτσι θέλω" και παράνομα - και από την άλλη για να μετατρέψουν τους δημοσιογράφους σε οικονομικούς ζήτουλες, άβουλα υποχείριά τους, ώστε να τους χρησιμοποιούν, κατά το δοκούν, για την εξυπηρέτηση των άνομων συμφερόντων τους.

Σ' αυτή την επιχείρηση έχουν την ενεργό υποστήριξη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ΝΔ. Της πολιτικής εξουσίας, δηλαδή, που πάντα συμπεριφερόταν εχθρικά, όχι εναντίον των ιδιοκτητών με τους οποίους είχε, έχει και θα έχει "διαπλεκόμενα συμφέροντα", αλλά των δημοσιογράφων που επιμένουν να την ελέγχουν, να ξεσκεπάζουν τα σκάνδαλά της και να προβάλλουν τα λαϊκά αιτήματα.

Οι έντιμοι, λοιπόν, δημοσιογράφοι - η πλειοψηφία των συναδέλφων εξακολουθούν να μη θέλουν να μετατραπούν σε πουλημένα φερέφωνα των αφεντικών, με αντιστάθμισμα παχυλούς μισθούς και εφήμερη δόξα - μαζί με τα συνδικαλιστικά μας όργανα, έχουμε υποχρέωση να παλέψουμε με "νύχια και με δόντια" για να υπερασπίσουμε την αξιοπρέπεια του λειτουργήματός μας. Εχουμε χρέος έναντι των πολιτών, που περιμένουν να συνεχίσουμε τον μεγάλο και ωραίο αγώνα, για την Ενημέρωση, την Αλήθεια και το Δίκιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ