Πέμπτη 25 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το νέφος είναι πάλι εδώ

"Χωρίς τον... ξενοδόχο", φαίνεται ότι λογάριαζαν όσοι πίστευαν πως δεν ήταν προσωρινή η εξαφάνιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από το Λεκανοπέδιο της πρωτεύουσας. Τις τελευταίες μέρες που τα βοριαδάκια σταμάτησαν, οι τιμές του νέφους στην Αθήνα άρχισαν πάλι να τραβούν την ανηφόρα δηλητηριάζοντας τα 3,5 εκατομμύρια των κατοίκων της.

Σύμφωνα λοιπόν με τις χτεσινές μετρήσεις του ΠΕΡΠΑ, το διοξείδιο του αζώτου έφτασε στις 11 το πρωί στην οδό Πατησίων στα 259 μικρογραμμάρια, ανά κυβικό μέτρο αέρα, με όριο επιφυλακής τα 200. Με βάση μάλιστα τις προβλεπόμενες μετεωρολογικές συνθήκες, η κατάσταση αυτή θα επιδεινωθεί, αφού για σήμερα αναμένεται να σημειωθεί νέα αύξηση των τιμών των ρύπων.

Η νέα έξαρση των τιμών του νέφους, επιβεβαιώνει ότι τα κατά καιρούς μέτρα που εφαρμόστηκαν ή εξαγγέλθηκαν απλώς για την καταπολέμησή του αποδείχτηκαν "άσφαιρα" και ότι οι μόνοι σίγουροι σύμμαχοι των Αθηναίων στον τομέα αυτό είναι οι... πνέοντες άνεμοι. Παρ' όλα αυτά, το ΥΠΕΧΩΔΕ δε δείχνει διατεθειμένο να σταματήσει τους πειραματισμούς. Την επόμενη μάλιστα βδομάδα οι επικεφαλής του θα ξεκινήσουν διάλογο με τους ενδιαφερόμενους φορείς για την επαναφορά του κλιμακωτού ωραρίου την περίοδο του καλοκαιριού, αν και μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό το ποσοστό της επιτυχίας του μέτρου κατά τη δίχρονη εφαρμογή του. Για το λόγο αυτό δεν μπορεί παρά να θεωρηθούν βάσιμες και δικαιολογημένες οι ενστάσεις των εργαζομένων που πιστεύουν ότι η εφαρμογή του νέου ωραρίου είναι εφαλτήριο για μια επικίνδυνη επέλαση κατά των εργασιακών τους σχέσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ