Πέμπτη 25 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Τα "βρήκαν" μετά τον αποκλεισμό

Οι δασικοί υπάλληλοι, με τη χτεσινή κινητοποίησή τους, απέτρεψαν την κατάργηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών. Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα" καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, σχετικά με την επιδοματική πολιτική

Στην πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας και αποκλεισμό του υπουργείου Γεωργίας προχώρησαν χτες το πρωί οι δασικοί υπάλληλοι, απαιτώντας να μην καταργηθεί το, ήδη, θεσμοθετημένο επίδομα ειδικών συνθηκών (60.000 δραχμές το μήνα), που πήραν μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις του περασμένου καλοκαιριού.

Τελικά, με την κινητοποίησή τους, κατάφεραν να αποτρέψουν την κατάργηση του επιδόματος ειδικών συνθηκών, που προωθούνταν σε τροπολογία του υπουργείου Γεωργίας, σχετικά με τα επιδόματα εργασίας των εργαζομένων σ' αυτό. Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των δασικών υποχώρησαν ως προς το ύψος του επιδόματος και συμφώνησαν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας να μειωθεί από τις 60.000 δραχμές στις 50.000, πράγμα που θα γίνει με υπουργική απόφαση. Επίσης, συμφώνησαν με τον υπουργό Γεωργίας να πραγματοποιήσουν κοινή σύσκεψη μετά τις 10 Μάη, ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση των θεσμικών αιτημάτων τους (Ενιαίος Φορέας Δασοπροστασίας κ. ά.).Επειτα από την εξέλιξη αυτή, οι δασικοί υπάλληλοι έλυσαν τον αποκλεισμό του υπουργείου Γεωργίας. Πάντως, όπως είπε ο υπουργός, η τροπολογία για την καταβολή επιδομάτων εργασίας στις υπόλοιπες κατηγορίες των εργαζομένων του υπουργείου επρόκειτο να κατατεθεί χτες βράδυ στη Βουλή. Ακόμα, το ύψος των επιδομάτων εργασίας που θα πάρουν οι διάφορες κατηγορίες των εργαζομένων θα κυμανθεί από 35.000 δραχμές το μήνα μέχρι 50.000 δραχμές, αντί των 80.000 δραχμών που ζητούσαν οι διοικητικοί υπάλληλοι και του ειδικού επιδόματος των 60.000 δραχμών που ζητούσαν οι γεωτεχνικοί.

"Οχι στο "μοίρασμα της φτώχειας""

Σε χτεσινή ανακοίνωσή της, η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα" του υπουργείου Γεωργίας καταγγέλλει την απαράδεκτη κυβερνητική πολιτική εμπαιγμού και καλεί τους εργαζόμενους να υψώσουν μέτωπο αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική και μέσα από κοινή δράση όλων των σωματείων να διεκδικήσουν αγωνιστικά την ουσιαστική επίλυση των αιτημάτων τους.

Μπροστά στις συνεχώς ογκούμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων του υπουργείου Γεωργίας, τονίζει η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα", επιχειρείται η αφαίρεση κατακτημένων με αγώνες θεσμικών και οικονομικών δικαιωμάτων. Επιπλέον, με την επιδοματική πολιτική, επιδιώκεται το "μοίρασμα της φτώχειας", αντί να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά η μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων. Η πολιτική αυτή εξυπηρετεί τη διάσπαση και υπονόμευση της αγωνιστικής ενότητας των εργαζομένων, στο βαθμό που αυτή έχει επιτευχθεί, δίνοντας παροχές, που, επειδή δεν ενσωματώνονται στους βασικούς μισθούς, μπορούν εύκολα να παρθούν πίσω (όπως πήγε να γίνει με το επίδομα των δασικών). Μπροστά σ' όλα αυτά το συνδικαλιστικό κίνημα, υπογραμμίζει η ανακοίνωση, πρέπει να σταθμίσει πολύ σοβαρά τη στάση του, να αναλάβει τις ευθύνες του, να ξεπεράσει κάθε συντεχνιακή λογική και πρακτική και να προχωρήσει μαζικά και ενωτικά στην αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων:

  • Αύξηση των αποδοχών κατά 50%, ενσωματωμένη στους βασικούς μισθούς.
  • Επικύρωση της 151ης ΔΣΕ - ελεύθερες ΣΣΕ - ΑΤΑ γνήσια, νομοθετικά κατοχυρωμένη.
  • Αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης, κατάργηση του ρουσφετιού και της πολιτικής ομηρίας των δημοσίων υπαλλήλων.
  • Αντιμετώπιση των προβλημάτων με τις εκτός έδρας μετακινήσεις και αύξηση της χιλιομετρικής αποζημίωσης.
  • Καμία υπαναχώρηση από τα κεκτημένα θεσμικά και οικονομικά αιτήματα και άμεση υλοποίηση των εκκρεμών θεσμικών αιτημάτων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ