Πέμπτη 25 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απαραίτητος στα παιδιά ο ήλιος

Ο ήλιος είναι απαραίτητος στα παιδιά για τη σωστή ανάπτυξή τους. Από φίλος, όμως, μπορεί να γίνει εχθρός, αν δε ληφθούν μέτρα προφύλαξής τους.

Σύμφωνα με την επίκουρο καθηγήτρια δερματολογίας, υπεύθυνη του φωτοβιολογικού τμήματος του Νοσοκομείου "Συγγρός", Χ. Αντωνίου,αν τα παιδιά χρησιμοποιούν αντιηλιακό με δείκτη προστασίας 15 μέχρι την ηλικία των 18 ετών, μειώνεται κατά 75% ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος όταν ενηλικιωθούν.Το δέρμα κρατάει στη μνήμη του την ακτινοβολία που δέχτηκε κατά την παιδική ηλικία. Οσο πιο σημαντικές ήταν οι βλάβες, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος στο μέλλον: Πρόωρη γήρανση και αύξηση της πιθανότητας καρκίνου του δέρματος.

Σημειώνεται πως τα παιδιά μέχρι την ηλικία των τριών ετών δεν πρέπει να κάθονται στον ήλιο, ενώ μέχρι την ηλικία των δώδεκα ετών χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Το καπέλο είναι απαραίτητο όταν τα παιδιά βγαίνουν από το σπίτι, καθώς και το φανελάκι. Παράλληλα, να χρησιμοποιούν ένα προϊόν πολύ υψηλής προστασίας που θα ανανεώνεται συχνά.

Τις ώρες που οι υπεριώδεις ακτίνες είναι κάθετες (12μ-4μμ) θα πρέπει να αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο. Μην εμπιστεύεστε τα σύννεφα που καλύπτουν τον ήλιο, διότι το 80% των υπεριωδών ακτίνων τα διαπερνούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ