Σάββατο 27 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΠΑΡΑΔΙΝΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ
ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
στους ... μεγαλοεπιχειρηματίες

Δεν αντιμετωπίζεται έτσι η ανεργία. Ετσι επιδοτείται το κεφάλαιο με χρήματα των ανέργων, επισημαίνει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε "μερίδια εργασίας και κατάρτισης" (!) μετατρέπει η κυβέρνηση τα επιδόματα ανεργίας,τα οποία θα πηγαίνουν, ως χρήμα "ζεστό και αφορολόγητο", κατ' ευθείαν στις τσέπες των εργοδοτών! Το σχετικό ψευδεπίγραφο νομοσχέδιο, για την αντιμετώπιση, δήθεν, της ανεργίας, εγκρίθηκε χτες στο Υπουργικό Συμβούλιο και αναμένεται να κατατεθεί σε δυο βδομάδες στη Βουλή. "Μερίδια εργασίας" μεταβαπτίστηκαν τα γνωστά έως σήμερα "κουπόνια εργασίας", μέσω των οποίων η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ "ομοφώνως και μετ' επαίνων" - όπως δήλωσε χτες ο Ε. Γιαννόπουλος - παραδίδει τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ, και γενικότερα τους πόρους για την ανεργία, στους βιομηχάνους!

Με τον τρόπο αυτό, όπως άλλωστε έχουν ομολογήσει σε αρθρογραφία τους κυβερνητικά στελέχη, μειώνεται το κόστος εργασίας για τους εργοδότες, αφού ο εργοδότης που θα προσλαμβάνει άνεργο θα παίρνει αυτός το αντίτιμο του επιδόματος ανεργίας! Επίσης, ενισχύει με το μέτρο αυτό την αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, μετατρέπει τον άνεργο σε "επαίτη" και θύμα των όποιων παραμηχανισμών πρόκειται να στηθούν, γύρω από την εμπορία των "μεριδίων εργασίας".

"Ετσι δεν αντιμετωπίζεται η ανεργία, αλλά θα έχουμε επιδότηση του κεφαλαίου με χρήματα των ανέργων",επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ και τονίζει ότι η όλη λογική των μέτρων βρίσκεται στην κατεύθυνση της "Λευκής Βίβλου".


ΣΕΛ.  17

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ