Σάββατο 27 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
Κλείνουν αύριο το δρόμο

"Ας κερδίσουν λιγότερο!". Με το σύνθημα αυτό, οι κάτοικοι των Βριλησσίων συγκεντρώνονται αύριο Κυριακή (28/4), στις 11 το πρωί, στη λεωφόρο Πεντέλης. Απευθύνονται στην κυβέρνηση και στους εργολάβους που έχουν αναλάβει την κατασκευή της λεωφόρου Σταυρού - Ελευσίνας και ζητούν ο δρόμος - σε ό,τι αφορά τα Βριλήσσια - να μην είναι επιφανειακός. Επίσης να αξιοποιηθεί ως χώρος πρασίνου ο υπερκείμενος χώρος που θα προκύψει από την κάλυψη του δρόμου και να διατηρηθεί η περιοχή κατά μήκος του δρόμου ως περιοχή αμιγούς κατοικίας.

Η λεωφόρος αυτή θα έχει πλάτος 65 μέτρα και θα δέχεται 200.000 οχήματα τη μέρα. Η κατακόρυφη αύξηση των ατμοσφαιρικών ρύπων, της σκόνης και του θορύβου, όπως και η διχοτόμηση της ενιαίας περιοχής Χαλανδρίου - Βριλησσίων, είναι μερικές από τις συνέπειες.

"Η πολιτεία πρέπει να δεχτεί ότι η υγεία των κατοίκων και η διάσωση της ποιότητας του περιβάλλοντος προέχουν έναντι του κέρδους και των εργολάβων - κατασκευαστών", υπογραμμίζει η ανακοίνωση του δήμου και της Επιτροπής Αγώνα. Για να γίνει όμως αυτό, πρέπει να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση. Ετσι οι κάτοικοι της περιοχής θα καταλάβουν συμβολικά τη λεωφόρο Πεντέλης. Οσοι "γιωταχήδες" περάσουν από εκεί να μην ξεχάσουν να παρακάμψουν το δρόμο ή - ακόμα καλύτερα - να διαμαρτυρηθούν μαζί με τους κατοίκους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ