Σάββατο 27 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
Εμμένει επί της ουσίας ο υπουργός Παιδείας

Συνεχίστηκε και χτες η προσπάθεια να θολωθούν τα νερά σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο υπουργός Παιδείας θέλοντας να διασκεδάσει τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την αποκάλυψη των προθέσεών του για την ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ, σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό ΦΛΑΣ ισχυρίστηκε ότι δεν αποδέχεται τελικά την πρόταση για τη μετατροπή των ΑΕΙ σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.

Ταυτόχρονα όμως επανέφερε την πρότασή του για την ίδρυση τριτοβάθμιων σχολών από τους δήμους και άλλους φορείς, πρόταση που συνιστά ιδιωτικοποίησή τους με άλλη μορφή. Οπως μάλιστα έχει εξηγήσει και ο ίδιος παλιότερα, τη λειτουργία αυτών των ιδρυμάτων θα μπορούν να τη χρηματοδοτούν ιδιώτες, οι οποίοι θα επιβάλλουν δίδακτρα για τη φοίτηση και φυσικά θα καθορίζουν και τα προγράμματα σπουδών των ιδρυμάτων.

Επίσης στις ίδιες δηλώσεις προανήγγειλε την αναγνώριση παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στη χώρα μας που συνεργάζονται με τα ποικιλώνυμα "κολέγια". Βέβαια, τα περισσότερα από αυτά τα ξένα πανεπιστήμια είναι αμφιβόλου ποιότητας, τριτοκλασάτα ιδρύματα που σε αναζήτηση χρημάτων έχουν προχωρήσει σε συνεργασίες με τα "κολέγια" τάζοντας εύκολα πανεπιστημιακά πτυχία.

Ο υπουργός Παιδείας προσπάθησε και χτες να ρίξει την ευθύνη για τον όλο θόρυβο στους πρυτάνεις, ισχυριζόμενος ότι δική τους ήταν η πρόταση για τη μετατροπή των ΑΕΙ σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. Η απάντηση όμως ήρθε από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος σε δηλώσεις του στον ίδιο ραδιοσταθμό τόνισε ότι "ενώ έχουμε θέματα που αφορούν τη λειτουργία των δημοσίων πανεπιστημίων, τίθεται ξαφνικά για κάποιους λόγους που δεν καταλαβαίνω, ένα πρόβλημα μετατροπής των Πανεπιστημίων σε ΝΠΙΔ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ