Σάββατο 27 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Στο τραπέζι οι... "τρελές αγελάδες"

Το θέμα των "τρελών αγελάδων" φαίνεται πως θα κυριαρχήσει στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ που γίνεται την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη στο Λουξεμβούργο. Στην "ατζέντα" του Συμβουλίου είναι επίσης τα οπωροκηπευτικά και το πακέτο τιμών, αλλά για αυτά δεν αναμένεται να ληφθούν κάποιες αποφάσεις.

Για τις "τρελές αγελάδες" η συζήτηση θα επεκταθεί σε όλα τα μέτρα που έχουν προταθεί μέχρι τώρα, ενώ η Κομισιόν θα παρουσιάσει έκθεση σχετικά με την εφαρμογή των συμπερασμάτων του έκτακτου Συμβουλίου στις 1 - 3/4/96 για τη Σπογγώδη Εγκεφαλοπάθεια. Ωστόσο πίσω από όλα αυτά μαίνεται ο "πόλεμος" ανάμεσα στη Βρετανία και τους υπόλοιπους κοινοτικούς εταίρους και κύρια στο επίπεδο των εμπορικών συμφερόντων.

Οσον αφορά την αναθεώρηση της Κοινής Οργάνωσης Αγοράς των οπωροκηπευτικών, η ιταλική προεδρία έχει ετοιμάσει νέο σχέδιο συμβιβαστικής πρότασης για το... αποτελείωμα των οπωροκηπευτικών και το πιο πιθανό είναι να γίνει κάποια συζήτηση για αυτό, στη "σκιά" των "τρελών αγελάδων". Για το πακέτων τιμών και συναφών μέτρων της περιόδου 1996/97, προβλέπεται να γίνει περιορισμένη συζήτηση από τους υπουργούς, δεδομένου ότι το Ευρωκοινοβούλιο δεν έχει ακόμα γνωμοδοτήσει επί των προτάσεων της Κομισιόν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ