Σάββατο 27 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
KONTINENT
Με το φόβο της απόλυσης

Ανήμερα Πρωτομαγιά, δεκάδες εργαζόμενοι στο ΚΟΝΤΙΝΕΝΤ Ν. Ιωνίας ίσως είναι άνεργοι. Αυτή τη μέρα λήγουν για πολλούς απ' αυτούς οι δίμηνες συμβάσεις. Στην αντίστοιχη προηγούμενη λήξη είχαν απολυθεί περίπου 100. Μέλη της ΚΝΕ, που έκαναν χτες εξόρμηση στο συγκεκριμένο πολυκατάστημα, στο πλαίσιο της καμπάνιας ενάντια στην ανεργία, αντιμετώπισαν εργαζόμενους που απέφευγαν ακόμα και να κρατήσουν στα χέρια τους την προκήρυξη. Πώς να γινόταν άλλωστε, αφού ήταν πάντα κάτω από το άγρυπνο βλέμμα των "κουστουμαρισμένων ανδρών", που κρατούσαν μάλιστα και "γουόκι τόκι" για να ενημερώνουν αμέσως. "Αν με δουν με το φυλλάδιο στα χέρια, κάηκα", είπε μια εργαζόμενη, ενώ μια άλλη κυριολεκτικά παρακαλούσε τα μέλη της ΚΝΕ να μην την πλησιάσουν με το φυλλάδιο, δείχνοντας έτσι το κλίμα τρομοκρατίας που επικρατεί στο κατάστημα.

Ομως, παρά τη στενή παρακολούθηση από τους "κοστουμαρισμένους", αρκετοί ήσαν οι εργαζόμενοι - νέοι στη συντριπτική πλειοψηφία τους - που κατάφεραν να μιλήσουν. Για να εκφράσουν την ανασφάλειά τους από τις δίμηνες συμβάσεις και την αγανάκτησή τους για το 6ωρο που δουλεύουν ωρομίσθιοι, χωρίς ένσημα, άδειες, επιδόματα. Να πουν στα μέλη της ΚΝΕ ότι στην ουσία νιώθουν "εργαζόμενοι - άνεργοι", που δεν απολαμβάνουν κανένα δικαίωμα. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που συζήτησαν και φάνηκαν να κατανοούν την ανάγκη για μαζική πάλη για τα δικαιώματά τους και ενδιαφέρθηκαν να μάθουν για το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων.

  • Στο μεταξύ συνεχίζονται οι εξορμήσεις της ΚΝΕ ενόψει και της 1ης Μάη, οπότε και θα ολοκληρωθεί τυπικά η καμπάνια. Το πρόγραμμα των εξορμήσεων έχει ως εξής:

Στις 29 Απρίλη εξορμήσεις θα πραγματοποιηθούν στο Νυχτερινό Σχολείο Αιγάλεω στις 7 μ.μ. με επικεφαλής τον Γραμματέα, τον Ν. Σοφιανό,στις 8 μ.μ. στο CANCAS AIR COURIER με επικεφαλής τον Γ. Νάκη,γραμματέα Αθήνας και στο ΙΕΚ ΚΟΡΕΛΚΟ στις 8 μ.μ. με επικεφαλής τον Δ. Αδαμόπουλο,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στις 30 Απρίλη, στις 7 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί εξόρμηση στοΝυχτερινό Σχολείο Ν. Φιλαδέλφειας,με επικεφαλής την Γ. Ζαγγανά,μέλος της Εργατικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ