Σάββατο 27 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Εντάσεις προκαλεί η κυβερνητική ολιγωρία

Την Τρίτη αρχίζουν κινητοποιήσεις στον Αυλώνα, ενώ στο τέλος της επόμενης βδομάδας κλείνει και η χωματερή στα Ανω Λιόσια

Σε προειδοποιητικό κλείσιμο της χωματερής, στις 4, 5, 6 και 7 Μάη προτίθεται να προχωρήσει ο Δήμος Ανω Λιοσίων, αν μέχρι τέλος του μήνα δεν ανακοινωθούν και χωροθετηθούν οι άλλοι δύο χώροι διαχείρισης απορριμμάτων στη Βόρεια και Νότια Αττική, όπως προβλέπει το πρόγραμμα του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων (ΕΣΔΚΝΑ).

Οι κινητοποιήσεις αυτές είχαν προγραμματιστεί στις 26 Μάρτη, οπότε ο Δήμος είχε κλείσει προειδοποιητικά τη χωματερή, αλλά αναστάλθηκαν μετά από σύσκεψη, όπου συμμετείχαν ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΚΕ) Δ. Αβραμόπουλος, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ Α. Αντωνίου και ο πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ Αθ. Καρούντζος, από τους οποίους ο Δήμος Ανω Λιοσίων απέσπασε τη δέσμευση για την ανακοίνωση των νέων χώρων μέσα σ' ένα μήνα, δηλαδή μέχρι τις 26 Απρίλη. Η δέσμευση, φυσικά, δεν τηρήθηκε...

Στον Αυλώνα

Ως αντίπραξη στην πίεση που ασκεί η κινητοποίηση των Ανω Λιοσίων, ερμηνευόταν, χτες, η ξαφνική εξαγγελία κινητοποίησης από το Δήμο Αυλώνα, με αίτημα να μη χωροθετηθεί στην ευρύτερη περιοχή Οργανωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ). Η απόφαση πάρθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Αυλώνα, που κατέληξε σ' αυτήν, αφού εκτίμησε τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι πιέσεις διαφόρων πολιτευτών, κύρια του ΠΑΣΟΚ, στέλνουν την ΟΕΔΑ από την περιοχή της Ριτσώνας, όπου επρόκειτο αρχικά να γίνει, στη δική τους περιοχή μετά και την άρνηση του Καπανδριτίου να τη δεχτεί. Η αντίδρασή τους πρέπει εν μέρει να θεωρείται δικαιολογημένη, καθώς ο Αυλώνας βρίσκεται τελευταίος στις αξιολογήσεις που έχει κάνει η ειδική επιστημονική επιτροπή και η επιλογή του σήμερα είναι φανερό πως είναι το αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών πιέσεων.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ Αυλώνα, σε πρώτη φάση θα αρχίσει την Τρίτη στις 5 το απόγευμα ο επ' αόριστον αποκλεισμός των σιδηροδρομικών γραμμών του ΟΣΕ. Προβλέπεται, επίσης, ο αποκλεισμός της Εθνικής Αθηνών - Λαμίας, χωρίς όμως να έχει καθοριστεί ακόμα ο χρόνος και το σημείο. Αύριο, Κυριακή, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία του Δήμου Αυλώνα, θα γίνει λαϊκή συνέλευση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής για να ενημερωθούν από τον δήμαρχο για την κατάσταση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκέντρωση στη Βουλή την ώρα της συζήτησης (2003-06-11 00:00:00.0)
Αναγκαίοι τρεις χώροι διάθεσης απορριμμάτων (2000-08-20 00:00:00.0)
Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση (1997-04-13 00:00:00.0)
Με ημερομηνία λήξης (1997-03-02 00:00:00.0)
Κορυφώνεται σήμερα η παράσταση (1996-06-05 00:00:00.0)
Το "πολιτικό κόστος" επιτείνει το πρόβλημα (1996-03-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ