Σάββατο 27 Απρίλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πανελλαδική απεργία των φαρμακοποιών

Προειδοποιητική 24ωρη πανελλαδική απεργία για τις 2 Μάη 1996, αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί της χώρας. Η απόφαση πάρθηκε από τη γενική συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Παράλληλα, ο φαρμακευτικός σύλλογος θα προωθήσει και τη διακοπή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου, η απεργία πραγματοποιείται σαν αντίδραση στις πρόσφατες εξαγγελίες για το φάρμακο, που θίγουν μόνο τους ασφαλισμένους και τους φαρμακοποιούς, δηλαδή τους μόνους που δεν ευθύνονται για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Οι φαρμακοποιοί υπογραμμίζουν ότι "ενδιαφέρονται περισσότερο από κάθε άλλο για την υγιή πορεία των ασφαλιστικών ταμείων και υποστηρίζουν κάθε μέτρο εξυγίανσης". Εξάλλου, επισημαίνουν ότι έχουν καταθέσει μια σειρά συγκεκριμένων προτάσεων στο υπουργείο Ανάπτυξης και στα συναρμόδια υπουργεία, στα πλαίσια του συνεχιζόμενου διαλόγου και ζητούν την υιοθέτηση αυτών των προτάσεων, που είναι οι μόνες που μπορούν να δώσουν βιώσιμη λύση στο πρόβλημα των φαρμακευτικών δαπανών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ