Τρίτη 7 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ Η ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ
ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ
της πολιτικής υποτέλειας

Σε παλλαϊκό ενωτικό αντιιμπεριαλιστικό αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της χώρας κάλεσε τον ελληνικό λαό η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Το πρόβλημα των ελληνοτουρκικών διαφορών δεν είναι δυνατό να αντιμετωπιστεί χωρίς να τεθεί το ζήτημα της στρατηγικής των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή του Αιγαίου. Αυτό σημείωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας χτες στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση της Βουλής, με θέμα ενημέρωση για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ.

Η χώρα μας, σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα, ωθείται σε ένα διάλογο που υπηρετεί τη δημιουργία ενός καθεστώτος διχοτόμησης του Αιγαίου προς όφελος των ευρωπαϊκών και αμερικανικών συμφερόντων, των πολυεθνικών που ενδιαφέρονται για τα πετρέλαια και τις άλλες πλουτοπαραγωγικές πηγές της πρώην Σοβιετικής Ενωσης. Η διένεξη είναι η χρυσή ευκαιρία για να προωθηθούν αυτά τα σχέδια.

Η θέση ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δε διασφαλίζει τη χώρα μας. Η αναγόρευση των εθνικών συνόρων σε ευρωπαϊκά σύνορα θα οδηγήσει σε νέες επικίνδυνες καταστάσεις και ενόψει της μελλοντικής ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να συμμετέχει σε έναν παλλαϊκό ενωτικό αντιιμπεριαλιστικό αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της χώρας, την ειρήνη και την ομαλή συμβίωση - συνεργασία λαών και χωρών στην περιοχή, σε αντίθεση με την πολιτική του "διαίρει και βασίλευε".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ