Τρίτη 7 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
Ο λαός να περιφρουρήσει τις κατακτήσεις του

Ανακοίνωση της "Δημοκρατικής Ενότητας"

"Σε πλήρη αντίθεση με τις διαθέσεις, τις ανάγκες και τα προβλήματα των κατοίκων του Κορυδαλλού, κατόρθωσαν σε σύντομο χρονικό διάστημα να έρθουν ο δήμαρχος Στ. Χρήστου και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου με την πολιτική τους", διαπιστώνει, με αφορμή τα έκτροπα που σημειώθηκαν στο πρόσφατο ανοιχτό συμβούλιο στο "Σινέ Παράδεισος", η "Δημοκρατική Ενότητα". Να υπενθυμίσουμε ότι Κορυδαλλιώτες είχαν συμπλακεί με τη δημοτική αρχή, καθώς ο δήμαρχος αρνιόταν πεισματικά να συζητηθούν δεσμεύσεις οικοπέδων που έκανε ο δήμος, παρά το ότι μέσα σ' αυτά υπήρχαν τα σπίτια των κατοίκων.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η δημοτική κίνηση, με επικεφαλής τον πρώην δήμαρχο Κορυδαλλού Ν. Θεμελή,επισημαίνει ότι τα γεγονότα της επεισοδιακής συνεδρίασης οφείλονται ακριβώς "στην καταπάτηση των αρχών της δημοκρατίας, της ηθικής, της διαφάνειας, του διαλόγου, που έχουν φτάσει πλέον σε οριακό σημείο".

"Η "Δημοκρατική Ενότητα" είχε γνωστοποιήσει, από καιρό, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος, προειδοποιώντας για τον κατήφορο που έχει πάρει η δημοτική αρχή". Τα τελευταία γεγονότα, δυστυχώς, επιβεβαιώνουν πως "όταν η πολιτική που θέλεις να υπηρετήσεις δεν έχει καμιά σχέση με τη λύση των λαϊκών προβλημάτων, ενώ κάνεις προσπάθεια μηδενισμού και κατασυκοφάντησης του έργου που παρέλαβες, τότε δεν μπορείς παρά να περιμένεις ότι θα θερίσεις τις θύελλες που έσπειρες"...

Να σημειώσουμε ότι η "Δημοκρατική Ενότητα" είχε αποχωρήσει από εκείνο το συμβούλιο, για να μην νομιμοποιήσει με την παρουσία της τις αντιδημοκρατικές πρακτικές που έχει επιλέξει η συνδιοίκηση του δήμου, η οποία "εισηγείται" χωρίς το παραμικρό στοιχείο τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Χτες, η ΔΕ κατήγγειλε τον δήμαρχο και τη συνδιοίκηση του δήμου, γιατί, όταν αποφάσισαν τη δέσμευση των επίμαχων οικοπέδων, υφάρπαξαν ουσιαστικά την έγκριση δημοτικών συμβούλων, αφού εμφάνισαν το θέμα ως επείγον, με την προσωπική μάλιστα εγγύηση του Στ. Χρήστου, ότι δεν υπάρχουν σπίτια σ' αυτά. Κάλεσε, επίσης, τους κατοίκους του Κορυδαλλού να περιφρουρήσουν ό,τι κατάκτησαν μέχρι σήμερα και να παλέψουν μαζί με τη "Δημοκρατική Ενότητα" για να παραμείνει ο Κορυδαλλός φρούριο της δημοκρατίας, πόλη των αγώνων και των έργων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ