Τρίτη 7 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παρα-κρίσεις

Κρίση για τη θέση διευθυντή σε καρδιολογική κλινική του "Ευαγγελισμού", για την οποία ήταν υποψήφιος και ο καρδιολόγος Φώτης Καρδαράς.

Αρμόδιο για την κρίση είναι το αντίστοιχο Συμβούλιο Κρίσης (ΣΚΕΙΟΠΝΙ), το οποίο συνεδρίασε, για το σκοπό αυτό, πριν από δύο μήνες και αποφάνθηκε υπέρ του Φ. Καρδαρά.

Από τότε, όμως, αντί να δημοσιοποιηθεί και επισήμως η απόφαση, όχι μόνο καθυστερεί, αλλά, όπως ακούγεται, συμβαίνουν περίεργα πράγματα στο παρασκήνιο. Οτι, δηλαδή, υπάρχουν παρεμβάσεις για να ακυρωθεί αυτή η απόφαση. Ο Φ. Καρδαράς έχει αξιόλογη επιστημονική προσφορά και υπηρέτησε με εντιμότητα και συνέπεια τους ασθενείς σε ένα απ' τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας. Αυτά είναι και τα προσόντα του, με τα οποία διεκδικεί τη θέση του διευθυντή στο χώρο της υγείας, όπου "δοκιμάζονται τα ιδανικά και οι πολιτικές διακηρύξεις", κατά την προσφιλή έκφραση του υπουργού Αν. Πεπονή. Λογαριάζεται, τελικά, η εντιμότητα και η συνέπεια ή, μήπως, πρυτανεύουν τα κριτήρια του "κομματικού φίλου"; Ο Φ. Καρδαράς δεν έκρυψε ποτέ την πολιτική του ταυτότητα, ως μέλος του ΚΚΕ.

Τι λέει γι' αυτά ο υπουργός Αν. Πεπονής; Μήπως θα έπρεπε να διαλύει και υποψίες ακόμη, που αντιβαίνουν τις ηθικές αξίες, τις οποίες συνέχεια επικαλείται;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ