Τρίτη 7 Μάη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
"Ξαναελέγχουν" οι Αμερικανοί

Ξανά στη χώρα μας βρίσκονται από χτες τρεις υπάλληλοι της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, για να ελέγξουν αν εφαρμόζονται τα μέτρα που είχαν αξιώσει οι ΗΠΑ για το αεροδρόμιο του Ελληνικού. Συνεχίζεται έτσι ο ωμός εκβιασμός των ΗΠΑ, με πρόσχημα την ασφάλεια του αεροδρομίου του Ελληνικού.

Οι τρεις "ειδικοί" εξέτασαν την περίφραξη του αεροδρομίου Ελληνικού, ασχολήθηκαν με το σύστημα ελέγχου των αποσκευών, αλλά και με τον έλεγχο που γίνεται μέσω των ηλεκτρονικών μηχανημάτων κατά την είσοδο των επιβατών στους χώρους επιβίβασης.

Ο υποδιοικητής της ΥΠΑ, Δ. Γεωργαράκης,είπε στο "Ρ" ότι οι Αμερικανοί θα μείνουν στην Ελλάδα όλη τη βδομάδα και εκτός από τους ελέγχους στα μέτρα ασφαλείας, θα "διαπιστώσουν" αν "έκλεισε ικανοποιητικά" ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων σε θέματα ασφαλείας, που παρακολούθησαν, περίπου, 190 υπάλληλοι της ΥΠΑ με "δασκάλους" Αμερικανούς.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών Χ. Καστανίδη,οι Αμερικανοί... φίλοι μας θέλουν τώρα να αποσύρουν την άτυπη ταξιδιωτική οδηγία σε βάρος της Ελλάδας και των ελληνικών αεροδρομίων.

Στο μεταξύ, σήμερα, η Κυβερνητική Επιτροπή θα ασχοληθεί με θέματα που αφορούν και τις αερομεταφορές, αλλά είναι άγνωστο αν θα παρθούν αποφάσεις ή απλά θα γίνει ενημέρωση από τον υπουργό Μεταφορών στα μέλη της κυβέρνησης. Κάτι, που έκανε ήδη χτες ο Χ. Καστανίδης σε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ