Παρασκευή 14 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΙΓΙΟ
Συγκέντρωση μνήμης και οργής

Ενα χρόνο μετά τον καταστροφικό σεισμό, κάτοικοι και φορείς της Αιγιάλειας κατεβαίνουν στους δρόμους, διεκδικώντας όλα όσα τους υποσχόταν λίγες μέρες μετά το σεισμό η πολιτεία

Συμπληρώνεται σήμερα ένας χρόνος από τότε που η ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ άλλαξε, στην κυριολεξία, τη ζωή των κατοίκων στην περιοχή της Αιγιάλειας. Ομως, παρότι έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε, το Αίγιο συνεχίζει να θυμίζει "βομβαρδισμένη" πόλη, τα σημάδια της καταστροφής είναι το ίδιο έντονα, άστεγοι εξακολουθούν να υπάρχουν σε καταυλισμούς, ετοιμόρροπα κτίρια στέκουν ακόμα όρθια παρά την επικινδυνότητά τους, η αγορά παραμένει νεκρή και οι υπηρεσίες συνεχίζουν να στεγάζονται σε κοντέινερ. Οι υποσχέσεις, που έδιναν ένα χρόνο πριν υπουργοί, υφυπουργοί και τόσοι, άλλοι αποδείχτηκαν φρούδες ελπίδες.

Μπροστά σ' αυτή την ασφυκτική κατάσταση η Αιγιάλεια αντιδρά και κλιμακώνει τον αγώνα της. Σήμερα κάτοικοι και φορείς της πόλης διοργανώνουν, στις 8.30 το βράδυ, στην πλατεία Αγίας Λαύρας, παναιγιάλεια συγκέντρωση "μνήμης και διεκδίκησης" και δηλώνουν ότι εκεί που απουσιάζει η πολιτεία υπάρχει η λαϊκή θέληση και οργή. Στη σημερινή συγκέντρωση συμμετέχουν ο Δήμος Αιγίου, όλες οι δημοτικές παρατάξεις, το Εργατικό Κέντρο, η Παναιγιάλεια Ενωση Συνεταιρισμών (ΠΕΣ), ο Εμπορικός Σύλλογος, όλα τα εργατικά σωματεία της πόλης, καθώς και επιστημονικοί, επαγγελματικοί και πολιτιστικοί φορείς της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ