Παρασκευή 14 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ακόμα πιο λίγα λεφτά για τα σχολεία

Την ίδια στιγμή που η Νομαρχία Πειραιά διοργανώνει ημερίδες με τη συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών για να διακηρύξει την "προσήλωσή" της στον στόχο για την αναβάθμιση της δημόσιας Παιδείας, τα κονδύλια που παρέχει για το 1996 στα σχολεία της περιοχής είναι ακόμα χαμηλότερα και από τα περυσινά. Συγκεκριμένα, ενώ ο προϋπολογισμός για το 1995 ήταν 7 δισ. δραχμές, ποσό που δεν έφτασε για να καλυφθούν οι σοβαρές ελλείψεις των σχολείων της περιοχής, το αντίστοιχο κονδύλι στον προϋπολογισμό του 1996 φτάνει μόλις στα 4,6 δισ. δραχμές, δηλαδή μειωμένο κατά 35%!

"Φαίνεται ότι το ενδιαφέρον της Νομαρχίας για την Παιδεία είναι μόνο στα λόγια, αφού στα έργα ψηφίζει έναν ελλειμματικό προϋπολογισμό χωρίς αγωνιστική διεκδίκηση", τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Πειραιά.

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται και αναφορά στο Εθνικό Απολυτήριο, όπου τονίζεται πως "με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις, το μόνο σίγουρο είναι η αύξηση της παραπαιδείας και η αποθάρρυνση μιας μεγάλης μερίδας μαθητών για τη συνέχιση και ολοκλήρωση των σπουδών τους στο λύκειο. Το εκπαιδευτικό σύστημα, συνεχίζει η ανακοίνωση, δεν ήθελε αλλαγές μόνο στον εξεταστικό τομέα, αλλά στο περιεχόμενο μόρφωσης. Το χάλι της Παιδείας οφείλεται στην υποχρηματοδότηση της παιδείας και από τις πολιτικές των μέχρι τώρα κυβερνήσεων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ