Παρασκευή 14 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αγώνας, εκφραστής της κοινής συνείδησης

Εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ δέχτηκε την αντιπροσωπεία των συνταξιούχων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, Μ. Κωστόπουλος,ο οποίος παρευρέθηκε και στη συγκέντρωση της πλατείας Κάνιγγος.

"Ο αγώνας των συνταξιούχων της χώρας αυτή τη στιγμή δεν είναι ένας κοινός, απλός αγώνας, είπε ο Μ. Κωστόπουλος. Εχουμε τη βαθιά πεποίθηση ότι αυτός ο αγώνας εκφράζει την κοινή συνείδηση του εργατικού μας κινήματος. Αυτό δεν είναι υπερβολή. Νομίζουμε ότι απηχεί την πραγματικότητα και αξίζει εκείνοι που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στις ηγεσίες ορισμένων συνδικαλιστικών οργανώσεων, που πιέζονται πραγματικά από τις επιθέσεις του Μάαστριχτ και της "Λευκής Βίβλου" να σταθμίσουν τις ευθύνες τους - εννοώ τις πλειοψηφίες κορυφαίων οργανώσεων - και να δουν την πραγματική διάσταση του αγώνα των συνταξιούχων. Πρέπει, πραγματικά, να το καταλάβουν. Να αναγνωρίσουν, δηλαδή, ότι η θέση τους είναι θέση συνδικαλιστή και όχι θέση απολογητή".

"Δε χωρά καμία αμφιβολία, συνέχισε ο Μ. Κωστόπουλος, ότι τα αιτήματα που έχετε, από τα ίδια τα πράγματα ταυτίζονται με τις θέσεις του ΚΚΕ. Ωστόσο, δε φτάνει να ταυτίζονται ορισμένες θέσεις συνδικάτων ή κάποιου κόμματος. Χρειάζεται μεγαλύτερη ενεργοποίηση, για να γίνει υλική δύναμη αυτό το αίτημα και εσείς κάνετε ό,τι περνά απ' το χέρι σας προς αυτή την κατεύθυνση".

Αναφερόμενος στην πρόταση του Κόμματος για τη διεξαγωγή συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης στη Βουλή για τους συνταξιούχους, ο Μ. Κωστόπουλος υπογράμμισε: "Πρέπει να μάθει ο λαός μας ότι το διαβόητο ΕΚΑΣ είναι ένας μεγάλος εμπαιγμός και αποτελεί ασέβεια για τους συνταξιούχους. Χρειάζονται πολλοί μήνες για να συγκεντρώσουν οι συνταξιούχοι τα χαρτιά που απαιτούνται για να πάρουν και αυτό το επίδομα αίσχους. Επειτα αποδεικνύεται πια ότι αυτά που ανακοίνωσαν αποτελούν ψεύδη, καθώςαυτό το επίδομα θα το πάρουν πολύ λιγότεροι απ' τις δεκάδες χιλιάδες που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Με την εξαγγελία αυτή πίστεψαν ότι θα διασπάσουν τον υπέροχο αγώνα των συνταξιούχων. Φαίνεται ότι δεν τα κατάφεραν, γιατί ήταν σε πλήρη ετοιμότητα οι συνταξιούχοι".

"Εμείς ως κόμμα, συνέχισε ο Μ. Κωστόπουλος, θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας. Καταθέσαμε προτάσεις νόμου, ερωτήσεις και επερωτήσεις αλλά συναντήσαμε ένα τείχος, το οποίο δεν ήταν μόνο από τη μεριά της κυβέρνησης, αλλά από όλα τα κόμματα τα οποία ψήφισαν τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και γνωρίζουν ποιες είναι οι στρατηγικές επιλογές αυτής της συνθήκης".

Και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ κατέληξε: "Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν... Πάρτε τα μέτρα σας. Αλλάξτε σοκάκι και προστατευτείτε".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ