Παρασκευή 14 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αγωνιστικό μήνυμα και από την επαρχία

Πρωτόγνωρες οι συγκεντρώσεις σε τριάντα πόλεις

Πρωτόγνωρες και μαχητικές συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν σε τριάντα τουλάχιστον πόλεις. Παρά τη ζέστη και οι ασπρομάλληδες και οι εργαζόμενοι της επαρχίας έστειλαν το ίδιο μήνυμα προς την κυβέρνηση: Ο εμπαιγμός δε θα περάσει και ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι, πιο μαχητικοί αγώνες.

Στη Θεσσαλονίκη έγινε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο, ώρα 10:30 π.μ., με μεγάλη συμμετοχή απ' τις 12 συνταξιουχικές οργανώσεις του νομού και ακολούθησε πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου αντιπροσωπεία επέδωσε ψήφισμα στον υπουργό. Οι ομιλητές στη συγκέντρωση ήταν ο Α. Κυπραίος (ΤΕΒΕ), ο Γ. Ραφαηλίδης (ΙΚΑ) και ο Α. Βλαχόπουλος (ΤΣΑ), οι οποίοι αναφέρθηκαν με σκληρούς χαρακτηρισμούς στην ταξική πολιτική της κυβέρνησης και κατήγγειλαν ως ελεημοσύνη τα επιδόματα - ψίχουλα που τους προσφέρει. "Και αυτή η κυβέρνηση, τόνισε ο Γ. Ραφαηλίδης, μας έχει διαγράψει και δε μας θεωρεί ισότιμα μέλη της κοινωνίας. Διαφορετικά δεν εξηγείται η αντικοινωνική και σκληρή πολιτική που εφαρμόζει κατά των συνταξιούχων. Είναι κυβέρνηση των βιομηχάνων και των εφοπλιστών και όταν πρόκειται για μας ακούμε το γνωστό "δεν υπάρχουν χρήματα", ενώ σ' αυτούς χαρίζουν δισ.".

Σύντομο χαιρετισμό στη συγκέντρωση εκ μέρους του ΚΚΕ απηύθυνε το μέλος της γραμματείας της ΚΕ και γραμματέας της ΚΟΘ Θ. Κωνσταντινίδης, τονίζοντας ότι "η πολιτική του εμπαιγμού και της μονόπλευρης λιτότητας πλέον πέρα από αβάσταχτη για τα λαϊκά στρώματα είναι και επικίνδυνη και πρέπει να ανατραπεί μέσα από τους ταξικούς αγώνες ενός μαζικού μετώπου όλων των εργαζομένων και των συνταξιούχων".

Στη συγκέντρωση τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν, το ΕΚΘ, ο Εμπορικός Σύλλογος, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, η ΤΕ της ΕΣΑΚ, η ΠΕΑΕΑ, το Συνδικάτο Οικοδόμων, η ΔΗΚΕΒΕ και οι σύνδεσμοι Επιπλοποιών και Ετοίμων Ενδυμάτων.

Συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν στην Καβάλα,στην Κοζάνη,στην Αλεξάνδρεια,στη Βέροια,στα Γιαννιτσά,στο Λιτόχωρο,στην Εδεσσα και στη Νάουσα.

Στη Λάρισα

Μαχητική συγκέντρωση πραγματοποίησαν χτες, στην κεντρική πλατεία της πόλης οι συνταξιούχοι της Λάρισας, ενώ πραγματοποιήθηκε και η στάση εργασίας στα εργοστάσια και στους άλλους τόπους δουλιάς που προκήρυξε η ΓΣΕΕ.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Στ. Τσουκαλάς,πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, ο Λ. Λιόντος,πρόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων ΤΕΒΕ και ο Γ. Μπακλαβάς,πρόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων ΙΚΑ, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα πολλά και οξυμένα προβλήματα των συνταξιούχων και κατήγγειλαν την πρόσφατη κυβερνητική απόφαση για τις συντάξεις, χαρακτηρίζοντάς την εμπαιγμό προς τους απόμαχους της δουλιάς. Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία προς τα γραφεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου παραδόθηκε το ψήφισμα.

Στην Πάτρα οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν μια από τις καλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων. Ακολούθησε πορεία προς τη νομαρχία, όπου επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Στα Γιάννενα οι συνταξιούχοι μαζί με τους εργαζόμενους που πήραν μέρος στην τρίωρη στάση της ΓΣΕΕ έκαναν συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης.

Στα Χανιά έγινε μια απ' τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στην πόλη τα τελευταία χρόνια. Συγκέντρωση έγινε και στο Ηράκλειο,αλλά ο πρόεδρος της Ενωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Γ. Κωνσταντινίδης επέρριψε ευθύνες στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου για την απραξία του ενόψει της συγκέντρωσης.

Συγκεντρώσεις έγιναν ακόμα στα Εργατικά Κέντρα Αγρινίου,Ζακύνθου καιΦωκίδας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζουν τον αγώνα για γενναίες αυξήσεις στις συντάξεις (2022-10-20 00:00:00.0)
Αγέραστοι και περήφανοι στον αγώνα (2005-11-24 00:00:00.0)
«Με φιλοδωρήματα δε μας ξεγελάτε!» (2005-02-25 00:00:00.0)
«Με τα συνδικάτα αντίσταση και πάλη» (2001-05-02 00:00:00.0)
Σε ανυποχώρητο αγώνα οι συνταξιούχοι (1997-11-06 00:00:00.0)
Τα δικαιώματα δεν παζαρεύονται! (1997-06-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ