Παρασκευή 14 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Ασφαλιστικά μέτρα "ετοιμάζει" ο Τζουμάκας

Πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή πραγματοποίησαν χτες, 13η μέρα της απεργίας, οι εργαζόμενοι του υπουργείου. Μεγάλες οι συνέπειες της απεργίας στην αγροτική οικονομία, ενώ εγκυμονούν κίνδυνοι για το καταναλωτικό κοινό

Με ασφαλιστικά μέτρα, ώστε να κηρυχτεί η απεργία των εργαζομένων του υπουργείου Γεωργίας παράνομη και καταχρηστική, ετοιμάζεται να απαντήσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, στο αίτημα των απεργών να σταματήσει ο κυβερνητικός εμπαιγμός και να ψηφιστεί άμεσα η τροπολογία για την καταβολή του επιδόματος αποδοτικότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει δοθεί εντολή στον νομικό σύμβουλο του υπουργού να συντάξει τη σχετική αγωγή, η οποία δεν αποκλείεται να κατατεθεί και σήμερα στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Χτες πάντως, 13η μέρα της απεργίας, οι εργαζόμενοι του υπουργείου Γεωργίας συνέχισαν τον αγώνα τους πραγματοποιώντας την τρίτη κατά σειρά πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή. Εκεί αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον γγ του Υπουργικού Συμβουλίου και εισέπραξε για άλλη μια φορά τις συνηθισμένες υποσχέσεις, ότι δηλαδή η "περιβόητη" τροπολογία θα ψηφιστεί, ή στο τέλος του μήνα, ή στο πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής. Προηγουμένως, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, όπου κατήγγειλαν ως προκλητική τη συμπεριφορά του υπουργού Γεωργίας και καταλόγισαν ευθύνες για τα όσα συμβαίνουν, τόσο στον υπουργό όσο και συνολικότερα στην κυβέρνηση.

Η απεργία που συνεχίζεται για δεύτερη βδομάδα με ευθύνη της κυβέρνησης έχει μια σειρά από επιπτώσεις και παρενέργειες στην αγροτική οικονομία και το καταναλωτικό κοινό. Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν χτες στη συνέντευξη Τύπου, λόγω της απεργίας: Δε γίνονται οι προσλήψεις εποχικού προσωπικού και κυρίως για τη δασοπυρόσβεση, ενώ έχουμε μπει για τα καλά στο καλοκαίρι και οι πυρκαγιές άρχισαν. Ακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί για τη δακοκτονία και αν η διαδικασία αυτή δεν προχωρήσει άμεσα τότε κινδυνεύει να χαθεί το 25 με 30% της ελαιοπαραγωγής - πράγμα που σημαίνει γύρω στα 50 δισ. δρχ. ζημιά - και να υποβαθμιστεί ποιοτικά το υπόλοιπο της παραγωγής. Επίσης, προβλήματα δημιουργούνται με τις διαδικασίες καταβολής των ενισχύσεων σε αγρότες και κτηνοτρόφους, οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν δεκάδες δισ. δραχμές. Το ίδιο ισχύει επίσης στις εξαγωγές αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων που έχουν "παγώσει" τις τελευταίες δύο βδομάδες, καθώς και στην προστασία του καταναλωτικού κοινού, αφού δε γίνονται κτηνιατρικοί και φυτοϋγειονομικοί έλεγχοι.

Τις απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίζουν για 3η βδομάδα και οι εργαζόμενοι στο Οργανισμό Βάμβακος.Αν συνεχιστεί η απεργία, οι βαμβακοπαραγωγοί κινδυνεύουν να μην εισπράξουν περίπου 30 δισ. δραχμές, ενώ στην κρίσιμη αυτή φάση για την καλλιέργεια οι παραγωγοί δεν έχουν καμία υποστήριξη από τους γεωπόνους του ΟΒ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ