Παρασκευή 14 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Ομηροι" οι πανεπιστημιακοί

Την Κυριακή θα αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις

Την Κυριακή θα αποφασίσουν οι πανεπιστημιακοί αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις με αίτημα την απόσυρση της τροπολογίας, σύμφωνα με την οποία η εκλογή του διδακτικού προσωπικού των Πανεπιστημίων δε θα γίνεται με βάση το επιστημονικό έργο τους, αλλά αν μένει κενή κάποια θέση.

Το υπουργείο Παιδείας κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων των πανεπιστημιακών, έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα δύο εναλλακτικές προτάσεις νόμου για ακαδημαϊκή εξέλιξη, από τις οποίες η μία προβλέπει την άρση της μονιμότητας των μελών ΔΕΠ, σπρώχνοντας ουσιαστικά τους πανεπιστημιακούς στα διάφορα ιδιωτικά "πανεπιστήμια".

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ - ΑΕΙ) Μ. Σπαθής, μιλώντας στο "Ρ" χαρακτήρισε ως απαράδεκτα τα σχέδια αυτά και είπε ότι μετά την ανακοίνωσή τους προσπάθησε η ΠΟΣΔΕΠ να επικοινωνήσει με το υπουργείο Παιδείας, χωρίς όμως ανταπόκριση. Μάλιστα μεταφέροντας την εμπειρία που έρχεται από τους συλλόγους ΔΕΠ, τόνισε ότι οι πανεπιστημιακοί είναι ακόμα πιο εξαγριωμένοι μετά την ανακοίνωση των προτάσεων.

Την Κυριακή πρόκειται να συνέλθει έκτακτα η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ προκειμένου να αποφασιστεί η πορεία των κινητοποιήσεων των πανεπιστημιακών. Πάντως οι πανεπιστημιακοί προσανατολίζονται σε συνέχιση της αποχής από τα διδακτικά και εξεταστικά καθήκοντα σε περίπτωση που το υπουργείο δεν αποσύρει την επίμαχη τροπολογία. Ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ αναφερόμενος στις ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Παιδείας για την εξέλιξη των πανεπιστημιακών, είπε ότι το υπουργείο ουσιαστικά κρατά ομήρους τους πανεπιστημιακούς και ότι θα ζητηθεί να αρθεί η τροπολογία και να δοθεί εύλογο διάστημα για συζήτηση πάνω στις δύο προτάσεις.

Στο μεταξύ μέχρι και σήμερα απέχουν από τα διδακτικά και τα εξεταστικά τους καθήκοντα οι Σύλλογοι Βιολογικού, Χημικού, Φυσικού, Μαθηματικού, Φαρμακευτικής, Γεωλογικού, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και ο Σύλλογος του Πανεπιστημίου Πατρών. Μέχρι και τη Δευτέρα απέχει ο Σύλλογος Φιλοσοφικής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προτείνει αναστολή της αποχής (2002-09-12 00:00:00.0)
Ενάντια στην υποβάθμιση τη δική τους και των ιδρυμάτων (2002-03-05 00:00:00.0)
Δεσμεύσεις για τους πανεπιστημιακούς (1996-11-06 00:00:00.0)
Απαντούν με αποχή στον εμπαιγμό (1996-11-01 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις (1996-06-15 00:00:00.0)
Ανάστατοι οι πανεπιστημιακοί (1996-06-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ