Παρασκευή 14 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΣΑΠ
Νέα στάση εργασίας σήμερα

Χωρίς ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και πράσινα λεωφορεία θα μείνει και σήμερα η Αθήνα για τέσσερις ώρες 12 - 4 μ.μ., λόγω της νέας 4ωρης στάσης εργασίας των εργαζομένων στους ΗΣΑΠ, με αίτημα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 1996.

Οι συναντήσεις που είχαν χτες και προχτές οι εκπρόσωποι των Σωματείων Εργαζομένων ΗΣΑΠ με το γενικό διευθυντή της επιχείρησης, Π. Λάμπο, δεν κατέληξαν σε συμφωνία. Για μια ακόμα φορά, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, κυβέρνηση και ηγεσία των ΗΣΑΠ, εξακολουθούν να τηρούν "απαράδεκτη στάση", καθώς μετά από διαπραγματεύσεις τεσσάρων μηνών και λίγο πριν την οριστική συμφωνία, τώρα εντελώς αιφνιδιαστικά αρνούνται να υπογράψουν ΣΣΕ.

Επισημαίνεται ότι οι εργαζόμενοι στους ΗΣΑΠ, σε Γενική τους Συνέλευση, σχεδόν ομόφωνα (μόνο τέσσερα λευκά ψηφοδέλτια) ψήφισαν υπέρ της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων από την ερχόμενη βδομάδα, αν δεν ικανοποιήσει η κυβέρνηση το αίτημά τους.

Τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους του ΗΣΑΠ, εκφράζουν ο δήμαρχος Γ. Πατσιλινάκος και οι κάτοικοι Περάματος. Παράλληλα, δηλώνουν την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε αλλαγή του θεσμικού καθεστώτος των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ, που θα αμφισβητούσε κατακτήσεις των ίδιων αλλά και του λαού του Περάματος, που εξυπηρετείται αξιόπιστα επί δεκαετίες.

Χαρακτηριστικά, με ανακοίνωσή του ο Δήμος Περάματος, τονίζει ότι "οι κάτοικοι του Περάματος θα συμπαρασταθούν και ενεργά, αν χρειαστεί, για τη συνέχιση των ευνοϊκών για την πόλη υπηρεσιών του ΗΣΑΠ, που επί δεκαετίες διευκόλυνε θετικά την επικοινωνία της πόλης με το Λεκανοπέδιο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ