Παρασκευή 14 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πιάστηκε ο Ρωχάμης

"Εφτά φορές τον μάζεψαν, όμως δεν τον συμμάζεψαν...". Η παράφραση του γνωστού λαϊκού τραγουδιού φαίνεται ότι ταιριάζει στον βαρυποινίτη Βαγγέλη Ρωχάμη.Ο άνθρωπος που εφτά φορές δραπέτευσε από τις φυλακές πιάστηκε χτες τα ξημερώματα στην Οινόη Βοιωτίας. Ο αττικάρχης, υποστράτηγος Γιάννης Γεωργακόπουλος, ήταν παρών στη σύλληψή του "για να τονώσει το ηθικό των αστυνομικών...", όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της χτεσινής παρουσίασης. Στις 12 Μάη, ο Β. Ρωχάμης είχε ξεφύγει μέσα από τα χέρια 15 αστυνομικών που του είχαν στήσει ενέδρα στα Κιούρκα. Τότε τραυματίστηκε από σφαίρες αστυνομικού στην ωμοπλάτη.

Κατά τον αττικάρχη, ο Ρωχάμης εντοπίστηκε μετά από πληροφορία, ενώ, κατά τον διοικητή της Ασφάλειας Γιάννη Παπαδάκη, εντοπίστηκε μετά από έρευνες αστυνομικών. Ο ίδιος δεν παρουσιάστηκε από τους αστυνομικούς στους δημοσιογράφους για να ρωτηθεί, αλλά οδηγήθηκε αμέσως στον εισαγγελέα.

Ο δράστης είχε δραπετεύσει τον Αύγουστο του 1994 από τις φυλακές Αγ. Στεφάνου Πάτρας, μετά από πενθήμερη άδεια που του είχε δοθεί.

Κατά την προσαγωγή του χτες στο ανακριτικό γραφείο, ο Ρωχάμης είπε στους δημοσιογράφους ότι ελπίζει αυτή τη φορά "η Δικαιοσύνη να κάνει πιο σωστά τη δουλιά της" και ότι θέλει να μεταφερθεί σε νοσοκομείο γιατί έχει τρεις σφαίρες στην πλάτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ