Παρασκευή 14 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πανελλαδικό συλλαλητήριο γιατρών σήμερα

Πανελλαδικό συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας οργανώνει σήμερα, ώρα 11 π.μ., η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ). Μία ώρα πριν οι γιατροί της Θεσσαλονίκης έχουν προγραμματίσει νέα Γενική Συνέλευση στο "Ιπποκράτειο" Νοσοκομείο.

Οι πανελλαδικές απεργιακές κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών συνεχίζονται και την ερχόμενη βδομάδα, ενώ σήμερα το απόγευμα θα συγκληθεί το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας για να εκτιμήσει το ποσοστό συμμετοχής των γιατρών στην απεργία.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) στην προχτεσινή μαχητική Γενική Συνέλευση στο Νοσοκομείο "Σωτηρία", αποφάσισαν να συνεχίζουν την απεργία - με βασικό αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου Πεπονή - μέχρι την Τρίτη 18 του Ιούνη και την ίδια μέρα, ώρα 11 π.μ., να κάνουν νέα Γενική Συνέλευση στο "Σωτηρία".

Ακόμη, η προχτεσινή Γενική Συνέλευση της ΕΙΝΑΠ καλεί τα τοπικά σωματεία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία να συμπαρασταθούν στον αγώνα των νοσοκομειακών γιατρών, για: Απόσυρση του νομοσχεδίου Πεπονή. Διπλασιασμό των τακτικών αποδοχών. Ενίσχυση των δημοσίων νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κάλυψη όλων των κενών θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Απρόσκοπτη και αξιοκρατική εξέλιξη για τους νοσοκομειακούς γιατρούς. Οχι άλλα βάρη στα ασφαλιστικά Ταμεία. Οχι στη δανειοδότηση των νοσοκομείων από τράπεζες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ