Παρασκευή 14 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Αυταρχισμός εις βάρος ιδιοκτητών ταξί

Αντιμέτωποι με μια έντονη επίθεση αυταρχισμού βρίσκονται από χτες 120 ιδιοκτήτες ταξί της υπαίθρου του Νομού Κέρκυρας, με αφορμή τη λειτουργία του ράδιο - ταξί "Αλφα".

Τέσσερα από τα πέντε μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Ταξί υπαίθρου συνελήφθησαν προχτές και κρατήθηκαν στην Τροχαία Κέρκυρας σχεδόν ένα 24ωρο, σαν κοινοί εγκληματίες, με την κατηγορία της παράνομης λειτουργίας ράδιο - ταξί. Χτες παραπέμφθηκαν με τη διαδικασία του αυτόφωρου στο δικαστήριο και η δίκη αναβλήθηκε για αύριο Σάββατο.

Ο Σύλλογος Ταξί υπαίθρου Νομού Κέρκυρας είχε από καιρό κινήσει τις διαδικασίες για τη λειτουργία ράδιο - ταξί, με στόχο την καλύτερη και φθηνότερη παροχή υπηρεσιών προς το κοινό. Ο νομάρχης Κέρκυρας Α. Παγκράτης είχε διαβεβαιώσει ότι θα γίνει αποδεκτό το αίτημά τους, αλλά αιφνιδίως, την περασμένη Τετάρτη, έδωσε απορριπτική απάντηση. Από τη στιγμή αυτή άρχισε κεραυνοβόλα η επίθεση αυταρχισμού. Δέκα μόλις λεπτά της ώρας μετά την απορριπτική απάντηση του νομάρχη, συνελήφθη στο χώρο λειτουργίας του ράδιο - ταξί ο οδηγός ταξί Καββαδίας.Μια ώρα αργότερα, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε ο πρόεδρος και το ΔΣ του Συλλόγου Ταξί Κέρκυρας (χρόνια τώρα λειτουργούν ράδιο - ταξί) συνελήφθησαν και τα τέσσερα από τα πέντε μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Ταξί υπαίθρου. Οι συνάδελφοι των συλληφθέντων συνδικαλιστών απέκλεισαν με τα αυτοκίνητά τους τη νομαρχία και αποδοκίμασαν έντονα τον νομάρχη.

Στις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ. Τα στελέχη του Κόμματος, Θ. Γουλής και Σπ. Τρύφωνας,εξέφρασαν τη συμπαράσταση του ΚΚΕ, καταδίκασαν την αυταρχική επίθεση εις βάρος των ταξιτζήδων και έκαναν παραστάσεις διαμαρτυρίας στον νομάρχη και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Χατζίκο,επισημαίνοντας ότι αυτή "η κεραυνοβόλα επίδειξη ευαισθησίας είναι επικίνδυνη". Επικίνδυνη γιατί στρέφει εργαζόμενους ενάντια σε άλλους εργαζόμενους, τη στιγμή που το θέμα θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με διάλογο, αλλά, κυρίως, γιατί με την προφυλάκιση συνδικαλιστών ανοίγεται επικίνδυνος δρόμος αυταρχισμού ενάντια σε κάθε κλάδο που αγωνίζεται για την ικανοποίηση των αιτημάτων του.

Σημειώνεται ότι με αίτημα του νομάρχη Κέρκυρας, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν χτες το πρωί έξω από το κτίριο της νομαρχίας. Από "υπερβάλλοντα ζήλο" κάποιοι αστυνομικοί επιτέθηκαν και χτύπησαν τους ιδιοκτήτες ταξί Π. Αγαθό και Χρ. Γκίκα,ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Μετά τις εξελίξεις αυτές, οι ιδιοκτήτες ταξί της υπαίθρου της Κέρκυρας συγκάλεσαν έκτακτη γενική συνέλευση και αποφάσισαν την κλιμάκωση του αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ