Παρασκευή 14 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανάγκη το μέτωπο παιδείας

Σύσκεψη φορέων της εκπαίδευσης έγινε χτες, με πρωτοβουλία της ΕΦΕΕ

Ενα πρώτο βήμα για την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών των φορέων της εκπαίδευσης και των εργαζομένων, ενάντια στην υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, ήταν η χτεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νομική Σχολή, έπειτα από πρωτοβουλία του ΚΣ της ΕΦΕΕ.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι των ΕΣΕΕ, Ενώσεων Γονέων, ΔΣ φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων εργαζομένων. Κοινό γνώρισμα της συντριπτικής πλειοψηφίας των ομιλητών, ήταν η ανάγκη για κοινή πάλη ενάντια στη συντηρητική επίθεση, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν, που κάνει η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα στη δημόσια δωρεάν παιδεία. "Κάθε μέρα που περνάει, η κυβέρνηση εφαρμόζει και μια εντολή της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της "Λευκής Βίβλου"", τόνισε ο Θ. Γκεσούλης, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και συνέχισε "είμαστε μάρτυρες μιας παρατεταμένης επίθεσης, που στόχο έχει την ιδιωτικοποίηση και του τομέα της παιδείας. Απέναντι σ' αυτή την επίθεση, πρέπει να αντισταθούμε όλοι μαζί, συστήνοντας ένα κοινό μέτωπο αγώνα".

"Θα πρέπει να έρθουμε σε ρήξη, όχι με το γράμμα, αλλά με το πνεύμα των νόμων που περνάει τελευταία το υπουργείο Παιδείας", τόνισε ο Α. Αποστολόπουλος, εκπρόσωπος των εργαζομένων καθηγητών στα φροντιστήρια, συμφωνώντας κι αυτός ότι "μόνο ένα πανεκπαιδευτικό μέτωπο μπορεί να συγκρουστεί με την κυβερνητική επέλαση στην παιδεία". Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Β. Δραβαλιάρης, μιλώντας για το Εθνικό Απολυτήριο, δέχτηκε ότι το σύστημα των Δεσμών μετέτρεψε το Λύκειο σε προθάλαμο για τα ΑΕΙ. "Ομως το Εθνικό Απολυτήριο θα κόψει εντελώς τον δρόμο για τα παιδιά των εργαζομένων προς το λύκειο. Θα είναι ένα καθαρά ταξικό απολυτήριο".

Η χτεσινή σύσκεψη έληξε με την υπόσχεση ότι η συνάντηση αυτή θα έχει τακτικό χαρακτήρα από την επόμενη χρονιά για τη συγκρότηση ενός πανεκπαιδευτικού μετώπου στην πράξη κι όχι στα χαρτιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ