Σάββατο 15 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Εκφράζουν την αντίθεσή τους στην τροπολογία που περιορίζει την εξέλιξη μελών ΔΕΠ και στις δύο εναλλακτικές προτάσεις του υπουργείου Παιδείας

Αναστάτωση προκάλεσε στους πανεπιστημιακούς η ανακοίνωση των δύο προτάσεων νόμου για την εξέλιξη των πανεπιστημιακών, τις οποίες έδωσε την Τετάρτη στη δημοσιότητα ο υπουργός Παιδείας. Οι πανεπιστημιακοί που πραγματοποίησαν αποχή από τα διδακτικά και εξεταστικά καθήκοντα ζητούν την απόσυρση της τροπολογίας που περιορίζει την εξέλιξη των πανεπιστημιακών.

Αποχή διαρκείας αποφάσισε ο Σύλλογος Διδασκόντων της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθήνας, τονίζοντας ότι οι δύο προτάσεις νόμου που παρουσίασε το υπουργείο Παιδείας, όχι μόνο δε λύνουν τα εκρηκτικά προβλήματα που δημιουργούνται με την απαράδεκτη τροπολογία του Νόμου 2083/92, αλλά αντίθετα δείχνουν προθέσεις για αλλοίωση του χαρακτήρα των πανεπιστημίων και υποταγή σε ξένα και ιδιωτικά συμφέροντα.

Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Πατρών θεωρεί απαράδεκτες τις προτάσεις του υπουργείου Παιδείας και αποφάσισε συνέχιση της αποχής. Αποχή από τις εξετάσεις αποφάσισε και ο Σύλλογος του Παντείου Πανεπιστημίου, θεωρώντας προσβλητικές τις μεθοδεύσεις του υπουργείου Παιδείας. Μη παράδοση της βαθμολογίας των εξετάσεων αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του συλλόγου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, επισημαίνοντας ότι η τροπολογία αποσκοπεί στη δημιουργία εκείνων των προϋποθέσεων που θα επιτρέψουν στο μέλλον τη μετακίνηση έμψυχου δυναμικού στα λεγόμενα "ιδιωτικά πανεπιστήμια".

Αύριο αναμένεται να συνέλθει έκτακτα η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ προκειμένου να αποφασίσει ενδεχόμενες αντιδράσεις στα σχέδια του υπουργείο Παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ