Σάββατο 15 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΙΓΙΟ
Τους έμειναν οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης έγινε χτες βράδυ

Σε μια άλλη πορεία έντονης διαμαρτυρίας, κινητοποίησης και διεκδίκησης απέναντι στην κεντρική διοίκηση, με στόχο να αφυπνιστεί η πολιτεία και να γίνουν άμεσα πράξεις όλες οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης, μπήκε με τη χτεσινοβραδινή συγκέντρωση η περιοχή της Αιγιάλειας.

Με κεντρικό σύνθημα "η Αιγιάλεια θυμάται και διεκδικεί", όλες οι κοινωνικές δυνάμεις της περιοχής γέμισαν την πλατεία Αγίας Λαύρας, υποσχόμενοι ότι "οι αγώνες μόλις τώρα αρχίζουν. Τέρμα πια η κοροϊδία". Ενα χρόνο μετά οι κάτοικοι της Αιγιάλειας ξανάζησαν στο σφυγμό των τραγικών ημερών του μεγάλου σεισμού. Θυμήθηκαν τα θύματά του και μέτρησαν για μια ακόμη φορά τις τεράστιες καταστροφές τους, τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Θυμήθηκαν τις εξαγγελίες του κυβερνητικού κλιμακίου, τις δεσμεύσεις του τότε πρωθυπουργού Α. Παπανδρέου και αγανάκτησαν. Και όλοι μαζί, κάτοικοι, φορείς και δήμος βροντοφώναξαν ότι η Αιγιάλεια δεν επαιτεί, αλλά απαιτεί αυτά που της ανήκουν.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε εκ μέρους του ΚΚΕ ο βουλευτής και μέλος του Πολιτικού Γραφείου Σπ. Στριφτάρης.

Πριν τη συγκέντρωση στο δημαρχείο της πόλης δόθηκε συνέντευξη από το δήμαρχο και φορείς της πόλης. "Οι ανοιχτές μας πληγές φωνάζουν. Σήμερα βρισκόμαστε σε μια αφετηρία πολύ χειρότερη από την αφετηρία της 16ης Ιούνη του 1995", είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Λ. Σιαβελής. Επισήμανε ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, για να συγκροτηθεί η πόλη χρειάζονται 150 δισ. δραχμές, "ποσό υπερβολικά μεγάλο, σχεδόν ανέγγιχτο". Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι οι απαιτήσεις του λαού της πόλης δεν είναι υπερβολικές. "Ζητάμε ακριβώς ό,τι μας υποσχέθηκαν", τόνισε.

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης Αιγίου Τ. Παπακωνσταντινόπουλος τόνισε ότι η αδιαφορία και εγκατάλειψη της πολιτείας ήταν τόσο μεγάλη, που ακόμα και στις οικογένειες των θυμάτων δε δόθηκε καμία αρωγή. Κοινό σημείο, πάντως, όλων των φορέων της πόλης ήταν να μη μείνει η χτεσινή συγκέντρωση απλά ως επετειακή εκδήλωση, αλλά να αποτελέσει το ξεκίνημα μιας συντονισμένης δράσης έως την τελική υλοποίηση όλων των αιτημάτων της Αιγιάλειας.

(Αναλυτικό ρεπορτάζ θα δημοσιευτεί στον αυριανό "Ρ").


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ