Σάββατο 15 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η ιστορία θα προχωρήσει

Οι φόβοι και οι καταγγελίες του ΚΚΡΟ κι άλλων πατριωτικών δυνάμεων για επιχείρηση νοθείας των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών στη Ρωσία, στην οποία επιδίδεται ο Γιέλτσιν, δε συγκινούν καθόλου τους "δημοκράτες" της Δύσης. Αυτοί που εμφανίζονται ως λάτρεις και υπερασπιστές του κοινοβουλευτικού συστήματος και των δημοκρατικών διαδικασιών του, συνεχίζουν να στηρίζουν, κρυφά και φανερά, την υποψηφιότητα Γιέλτσιν και να βοηθούν, παντοιοτρόπως, για την επανεκλογή του.

Δε θα μπορούσαν, βεβαίως, να συμπεριφερθούν διαφορετικά. "Ρεαλιστές" πάντα και "μάστοροι" της τακτικής "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα", οι ηγέτες των ισχυρών κρατών του ιμπεριαλισμού δεν είναι διατεθειμένοι να ρισκάρουν με κίνδυνο να χάσουν τον "άνθρωπό τους" στη Μόσχα, ο οποίος τόσο πολύ τους βοήθησε στην επιχείρηση ανατροπής του σοσιαλισμού, διάλυσης της Σοβιετικής Ενωσης και μετατροπής της Ρωσίας σε υποχείριό τους, στα πλαίσια της "Νέας Τάξης Πραγμάτων".

"Μάστοροι" μεν, ανιστόρητοι δε οι ηγήτορες του ιμπεριαλισμού. Διότι, πιστεύουν ότι ο ρωσικός λαός θ' ανέχεται εσαεί "αχυράνθρωπούς" τους να τον κυβερνούν. Ακόμα και να κρατήσουν με το "στανιό" στο "τιμόνι" της Ρωσίας τον Γιέλτσιν, η ιστορία θα προχωρήσει και τελικά θα παραμερίσει και τους "αχυράνθρωπους" και τ' αφεντικά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ