Σάββατο 15 Ιούνη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκλιπαρεί για ο,τιδήποτε (!)

Εν λευκώ και "αβλεπί" εξουσιοδοτεί ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, τους ηγέτες των συμμαχικών χωρών και διεθνών οργανισμών, να παρέμβουν στις ελληνοτουρκικές "διαφορές", στους οποίους επιμένει να απευθύνεται, για πολλοστή φορά, με επιστολή που έστειλε προχθές.

Στο "διά ταύτα", ο Ελληνας πρωθυπουργός αναφέρει: "Λαμβανομένων υπ' όψιν των ανωτέρω, οι πρόσφατες εξελίξεις χρήζουν ασφαλώς της προσοχής σας και οποιασδήποτε (!) ενέργειας θα κρίνατε από την πλευρά σας σκόπιμη, προς το συμφέρον της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή".

Κατ' αρχήν, είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι στους οποίους απευθύνεται ο Κ. Σημίτης (Κλίντον, Σολάνα, Σαντέρ) έχουν σαφή θέση για τις εξελίξεις και μάλιστα ασκούν αφόρητες πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση, για "διάλογο" στη βάση των "γκρίζων ζωνών", που διεκδικεί η Αγκυρα στο Αιγαίο.

Το κυριότερο όμως είναι ότι ο Κ. Σημίτης όχι μόνο δε θέτει τους ξένους ηγέτες ενώπιον των ευθυνών τους, ώστε να καταδικάσουν κάθε ενέργεια που αποσκοπεί στην υπονόμευση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας, αλλά απευθύνεται στην καλή τους θέληση να κάνουν ό,τι αυτοί κρίνουν σκόπιμο.

Με τέτοιο "αγκιστρωμένο ψάρι", όπως η κυβέρνηση Σημίτη, γιατί οι "σύμμαχοι" να πονοκεφαλιάζουν και να μας προσέξουν...;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ